Agenda theater

Kreuzersonate, solo van Herman Bolten naar de novelle van Tolstoj. Met live muziek door violist Casper Donker en pianiste Else Sterk....

theater
N.Q.Z.C., multimediavoorstelling van Wayne Traub i.s.m. Productiehuis Rotterdam over een verliefde man die op de proef wordt gesteld door de duivel. Een mengeling van verheven en banaal, van pop en klassiek, literatuur en straattaal. Vrijdag en zaterdag in de Rotterdamse Schouwburg.

theater
Angels in America van Tony Kushner door Toneelgroep Amsterdam in regie van Ivo van Hove. De angst voor aids zette in de jaren ‘80 alles op losse schroeven in de homogemeenschap in New York. Met Fedja van Huêt, Eelco Smits, Hans Kesting e.a. Op 26 maart deel 1, 27 maart deel 2; 28 maart marathon v.a. 18u; 29 maart marathon v.a. 16u in Stadsschouwburg, Amsterdam.

theater
Chaplin, one-man show van de Britse acteur Pip Utton, die eerder in de huid kroop van Adolf Hitler, Roy Orbison en Francis Bacon. Vrijdag in Nieuw- en Sint Joosland (De Wegwijzer), zaterdag (première) in Zoetermeer (Stadstheater), 17 maart in Eindhoven (Parktheater), 18 maart in Tilburg (Schouwburg), 19 maart in Valkenswaard (De Hofnar), 20 maart in Leeuwarden (De Harmonie), 21 maart in Arnhem (Schouwburg).

theater
Niezogekdapoeziezoslechverkoopt door Monk in regie van Ton Kas. Met Ellen Goemans, Rutger Kroon en Willem de Wolf. Vanavond (première) t/m zaterdag in Amsterdam (de Brakke Grond).

theater
Cooped door de Britse comedygroep Spymonkey is een mengeling van Monty Python en The Young Ones, en speelt zich af in een landhuis waar een secretaresse verliefd wordt op de knappe eigenaar. Maandag in Amsterdam (De Kleine Komedie), 19 maart in Hoogeveen (De Tamboer), 21 maart in Drachten (De Lawei).

theater
Feydeau is een mix van Feydeau-teksten rond de ‘anale komedie’ Het Laxeermiddel uit 1907. Door de Vlaamse groep Antigone in regie van Bart Meuleman. Op 19 maart in de Rotterdamse Schouwburg, 25 en 26 maart in Amsterdam (Frascati).

theater
Bambie 11 door Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter. Een ‘work in progress’, met steeds nieuwe elementen, vanavond t/m zaterdag en 18 t/m 22 maart in Frascati, Amsterdam.

theater
Tolken van Eric De Volder door Theater Rast en Ceremonia. Over een vluchteling die zichzelf terugvindt in de verhalen die hij anderen vertelt. Op 19 maart in Utrecht (Stadsschouwburg), 20 maart in Amsterdam (Stadsschouwburg), 21 maart in Amersfoort (De Lieve Vrouw).

theater
Nachtwake van Lars Norén door De Paardenkathedraal. Twee broers komen elkaar tegen tijdens de nachtwake voor hun overleden moeder. Vanavond t/m zondag in het eigen theater in Utrecht (Veeartsenijstraat 155), 21 maart in Amstelveen (Schouwburg).

theater
Bazel van Willem de Wolf door Dood Paard. Over een kunstverzamelaar en zijn kritische vriend, die de beurs in Bazel bezoeken. Van 17 t/m 19 maart in W139, Warmoesstraat 139, Amsterdam.

theater
Malpensa is een tekst van Ilja Leonard Pfeijffer voor Annette Speelt. Twee mannen raken in gesprek op een vliegveld, en nemen een verstrekkende beslissing. Gerardjan Rijnders regisseert Thijs Römer en Michel Sluysmans. Vanavond en vrijdag in Den Haag (Theater a/h Spui), zaterdag in Goudse Schouwburg, 19 maart in Enschede (Concordia), 20 maart in Capelle a/d IJssel (Isala Theater).

theater
Haenen & Dolman, Rechtstreeks Sprankelend!, one(wo)man-show van Paul Hanen, vanavond in Zaltbommel (De Poorterij), zaterdag in Baarn (De Speeldoos), 20 maart in Zaandam (Zaantheater), 21 maart in Den Haag (Diligentia) en vanaf 1 april in Betty Asfalt Complex, Amsterdam.

theater
Amanda, theaterthriller van Walter van den Broeck waarin een vrouw terugkijkt op haar slechte huwelijk. Door Marie Louise Stheins, in regie van Annechien Koerselman. Een voorstelling van Theaterproductiehuis Zeelandia. Vanavond in Den Haag (Theater a/h Spui), vrijdag in Domburg (Schuttershof).

theater
lt. Gustl - mej. Else van Arthur Schnitzler door ‘t Barre Land. Bewerking van twee ‘monoloog novelles’ waarin een overspannen Weense officier en een wanhopige dame hun hart uitstorten. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (Frascati).

theater
Apocalypso is het tweede deel van een trilogie die Jibbe Willems schrijft voor Het Syndicaat. Een zwarte komedie waarin de wereld nu eens echt vergaat. Met live muziek. Vanavond in Utrecht (Stadsschouwburg, maandag in Amsterdam (De Krakeling), dinsdag in Apeldoorn (Orpheus), 20 maart in Groningen (Kruithuis), 22 maart in Hilversum (Theater Achterom).

theater
Moeder Courage van Brecht in regie van Hans Croiset, is een productie van Stage Entertainment. Met Anne-Wil Blankers als de dappere marketentster die probeert te overleven in oorlogstijd. Vanavond t/m zaterdag in Amstelveen (Schouwburg), 18 en 19 maart in Heerlen (Parkstad Theater), 20 t/m 22 maart in Zoetermeer (Stadstheater).

theater
De pianist naar het boek van W. Szpilman over de Pools-Joodse pianist die het getto van Warschau weet te overleven. Vanavond in Beverwijk (Kennemer Theater), zondag in Zaandam (Zaantheater), dinsdag in Alkmaar (De Vest), 19 maart in Venlo (De Maaspoort), 20 maart in IJmuiden (Stadsschouwburg Velsen), 21 maart in Helmond (’t Speelhuis).

theater
Een Meeuw, vrije bewerking van Tsjechov, door Keesen & Co. Regisseur Willibrord Keesen scherpt de tegenstelling tussen de ambitieuze jongeren en de gearriveerde ouderen sterk aan. Vanavond t/m zaterdag in Utrecht (Theater Kikker), 19 maart in Leeuwarden (De Harmonie), 20 maart in Deventer (Schouwburg), 21 maart in Eindhoven (Plaza Futura).

theater
Frankenstein!, bewerking van Mary Shelley’s klassieker door Ko van den Bosch. Over de hypocrisie van de schoonheid, de wetenschap en de taal. Door d’Electrique in regie van Ola Mafaalani. Vanavond in Zwolle (Odeon), vrijdag in Alkmaar (De Vest), zaterdag in IJmuiden (Witte Theater), 18 en 19 maart in Den Haag (Theater a/h Spui), 20 maart in Tilburg (De Vorst), 21 maart in Breda (Chassé).

theater
Fortuyn, solo door Helmert Woudenberg die op overtuigende wijze het leven en streven schetst van Pim Fortuyn. Reprise. Vanavond in Amersfoort (De Flint), vrijdag in Borne (De Bijenkorf), 22 maart in Oostzaan (Het Twiske).

theater
De Wilde Eend van Ibsen door De Theatercompagnie. Familietragedie waarin eenzame zielen verlichting zoeken. Regie: Maaike van Langen. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (Compagnietheater), 20 maart in Alkmaar (De Vest), 21 maart in Kampen (Stadsgehoorzaal), 22 maart in Arnhem (Schouwburg).

theater
Gods wachtkamer van Carver schetst de precaire relatie tussen een dochter en haar demente moeder. De oude vrouw wacht. Maar op wie? Met Beppie Melissen, Joke Tjalsma, Merijn de Jong en Roel Voorbij. Een tekst van Gerardjan Rijnders. Vanavond t/m zaterdag in Leiden (LAKtheater) en van 18 t/m 30 maart in Amsterdam (Theater Bellevue).

theater
Odysseus, theatermarathon van Toneelgroep De Appel op basis van Homerus en andere teksten. In regie van Aus Greidanus. Tot en met 1 juni in het Appeltheater, Den Haag.

dans
Better stay there, een choreografie van Tabea Martin, vrijdag, zaterdag en zondag in Dansateliers, Rotterdam.

dans
On the move van Het Nationale Ballet bestaat uit Russian Seasons van Alexei Ratmansky (artistiek leider Bolsjoi Ballet), Sandpaper Ballet van Mark Morris (op Hollywood-songs van Leroy Anderson) en het klassieke Etudes van Harold Lander uit 1952. Live begeleid door Holland Symfonia. Op 18, 20, 22, 23, 26, 27, 29 en 30 maart, 5 en 6 april in Het Muziektheater, Amsterdam.

dans
4x20 Colourproof is een vierluik door Scapino Ballet Rotterdam met nieuw werk van Georg Reischl (Matter for a Poem) en Marco Goecke (Blushing), plus twee stukken van Ed Wubbe, The Green en Sister Fury. Vanavond in Kampen (Stadsgehoorzaal), vrijdag in Den Haag (Lucent Danstheater).

dans
Imperium door Dansgroep Krisztina de Châtel op muziek van Henry Purcell. Reprise. Vanavond in Hoorn (Het Park), zaterdag in Enschede (Twentse Schouwburg), dinsdag in Kerkrade (Parkstad Theater).

dans
Vuur & Vlam van Introdans bestaat uit drie werken: Fireplace van Mats Ek, Most of the Day I’m Out van Yossi Berg en Disclose van Gisela Rocha. Vanavond in Apeldoorn (Orpheus), zaterdag en zondag(middag) in Arnhem (Schouwburg), 19 maart in Doetinchem (Amphion), 20 maart in Den Haag (Lucent Danstheater).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden