Agenda theater

Deventer op Stelten, het jaarlijkse straattheater- en spektakelfestival in de binnenstad van Deventer met o.a. Close-Act, Compagnie Öff Öff en Strange Fruit....

theater
Groenland door Theatergezelschap Vis à Vis speelt zich af in een wereld van sneeuw en ijs. Herbert en Wendy hebben een prefab woning op Groenland gekocht, dat zich ergens onder de sneeuw bevindt. Vanavond t/m 28 juli op de Muiderzandweg van Almere-Strand. Aanvang 22.15u.

theater
Midzomernachtdroom van Shakespeare door Theater het Amsterdamse Bos. Vanavond t/m 8 september in het Openluchttheater van het Amsterdamse Bos. Aanvang 21.30u; vrijdag première. Bij twijfelachtig weer kijken op www.bostheater.nl.

theater
Straatfestival Vlissingen belooft tientallen voorstellingen in de binnenstad, waarbij het Bellamypark geldt als festivalhart. Met Circus Ronaldo, I Compani Circusism, Speelman & Speelman, Studio Container, Circo Ripopolo, Cochon Blue en vele anderen. Van 5 t/m 8 juli (www.straatfestival.nl).

theater
Piece of Cake, muzikale voorstelling over ‘het nagerecht’ door Expeditie 3, een club jonge theatermakers onder leiding van Alba Theaterhuis. Van 6 t/m 15 juli in het theater aan Laan van Poot 97, Den Haag.

theater
De Parade met Suver Nuver, Spinvis, De Stratenmaker Op Zee-Show, Ashton Brothers, Carver Orkater, De Paardenkathedraal, De Achterbank Generatie, Van Houts & De Ket, De Vogelfabriek, Teatro, Ballet met Van Leth, De Varkensfabriek, Schöne Welt, Hendrick-Jan de Stuntman en nog veel meer. Van 6 t/m 15 juli in Westbroekpark, Den Haag (www.deparade.nl).

theater
In de familie, een Franse komedie van Agnès Jaoui en Jean-Pierre Bacri over een wekelijks familiediner dat wordt verpest door gekwetste trots en oud zeer. Een verliefde ober legt een slechte relatie bloot. Door Suburbia in regie van Albert Lubbers. Vanavond t/m 14 juli om 21u op het overdekte plein van De Kemphaan in Almere.

theater
Alptraum door Theater Oostpool is een komische ‘whodunnit’ voor iedereen van acht tot 88 jaar, bedoeld als zomerse seizoensafsluiter. Vrolijke nachtmerrie waarin vijf mensen met rode neuzen op zoek gaan naar de oplossing voor een bankoverval. Een tekst van Peer Wittenbols, geregisseerd door Ted Keijser. Vanavond t/m zondag in Nijmegen (Lux), 17 t/m 28 juli tot slot in Theater Bellevue, Amsterdam.

theater
Jetty Mathurin treedt zaterdag om 21u op in het Openluchttheater van het Amsterdamse Vondelpark. Om 20.30u eerst Bas Marée en Johan Hoogeboom met een kleinkunstliederenprogramma.

dans
Julidans, nog t/m 14 juli in diverse theaters in Amsterdam: in de Stadsschouwburg vanavond en vrijdag Akram Khan met Third catalogue, zondag Nasser Martin-Gousset met Péplum (Pop Life II), op 10 en 11 juli Dave St-Pierre met Un peu de tendresse bordel de merde; in Theater Bellevue vanavond Louise Lecavalier, zaterdag en zondag The Chandralekha Group uit India en op 9 en 10 juli Compagnie Faso-Danse-Theatre uit Burkina Faso. Er is bovendien een Dansfilmprogramma in Rialto en het Filmmuseum.

dans
So here we are is het derde deel van de reeks ‘stad op locatie’ door Conny Janssen Danst. Live begeleid door een ensemble van het Rotterdams Conservatorium, vanavond t/m zaterdag in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam (www.connyjanssendanst.nl).

dans
Rise Fall Out In van Dylan Newcomb door Stranddans, vanavond op het strand van Bergen (Hargen aan zee), op 9 en 10 juli in Almere (Almere Poort). Toegang gratis.

muziektheater
Aan het einde van de regenboog gaat over Judy Garland in haar nadagen. Met Simone Kleinsma als de vedette en Paul de Leeuw als haar trouwe pianist. Tot slot op 9 en 10 juli in Theater Carré, Amsterdam.

muziektheater
Tarzan, uitbundige musical van Joop van den Ende Theaterproducties. Met Ron Link als Tarzan en Chantal Janzen als Jane, zijn liefje. Voor onbepaalde tijd in Fortis Circustheater in Scheveningen.

muziektheater
My fair lady met Thom Hoffmans als professor Higgins en Céline Purcell als het bloemenmeisje Eliza dat een dame moet worden. Een Joop van den Endeproductie. Laatste voorstellingen t/m 22 juli in Stadsschouwburg Utrecht.

muziektheater
Grease , met Jim Bakkum als de blitse highschoolnozem Danny. Laatste voorstellingenvanavond t/m zaterdag in Parktheater Eindhoven.

jong
Peer Gynt (7+) door Frank Groothof en Camerata Amsterdam o.l.v. Jeroen Weierink, zondag om 14.15u in Concertgebouw, Amsterdam.

jong
Een ontdekkingreis door de Indiase dans, een workshop voor kinderen, zaterdag om 14u in het Openluchttheater Vondelpark, Amsterdam.

jong
Robot Zoo, reuze robotmodellen van dieren (giraffe, sprinkhaan, vleermuis) die je laten zien hoe dieren in elkaar zitten en hoe ze bewegen. Voor iedereen vanaf 4 jaar, t/m 28 oktober in het Museon, Den Haag. Tel. 070-3381338 (www.museon.nl).

jong
Het Van Kinderenmuseum aan de Haagse Waldeck Pymontkade is een museum met kunst voor en door kinderen van 6 tot 16 jaar. Met workshops in de verschillende laboratoria.Geopend: wo 14u-17u zo 12-16u. Tel. 070-3236175 (www.hetvankinderenmuseum.nl).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden