agenda jong

CIRCUS..

Wintercircus Hanson toert langs de grotere theaters met acrobatiek, duivendressuur, jongleurs, clowns en Ikarische Spelen. Vrijdag en zaterdag in Posthuis Theater, Heerenveen, zondag in Schouwburg Deventer en woensdag in De Klinker, Winschoten.

DANS

Murph (4+) door Meekers uitgesproken dans, over ‘de wet van Murphy’: alles wat slecht begint, wordt alleen maar slechter. Met animatie en poëzie. Woensdag om 14.30u in De Krakeling, Amsterdam.

Love2dance (8+) gaat over dansen als je verliefd bent en versieren, zoals dat over de hele wereld op verschillende manieren gebeurt. Door het Internationaal Danstheater. Zondag in Lucent Danstheater, Den Haag.

THEATER

Kwattamuseum, of ... mag ik jouw ogen even lenen? (8+) door Kwatta is een bijzonder bezoek aan museum Het Valkhof in Nijmegen. Zondag om 13.30u.

OZ (8+) door Kwatta. Dorothy verdwaalt en moet op zoek naar De Grote Tovenaar van OZ. Zondag om 14.30u in De Hanzehof, Zutphen, woensdag om 15u in Kunstmin, Dordrecht. (www.kwatta.info).

Zo plat als de wereld (5+) door Het Filiaal. Drie heren zingen, springen en buitelen. Een snel gemonteerde voorstelling van regisseur Monique Corvers. Zondag in De Willem, Papendrecht en woensdag in Theater Achterom, Hilversum.

Matroos in de Doos (4+) door Theater Terra, gebaseerd op het boek van Daphne Deckers. Marijn gaat met zijn moeder verhuizen. Als zijn slaapkamer in een zee verandert, kruipt hij in een verhuisdoos. Zondag om 14 en 16u in Stadsschouwburg, Utrecht en woensdag om 14 en 16u in Leidse Schouwburg.

Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt, reprise van de theaterhit van Jetse Batelaan uit 2005 door Max. Met veel grappen, onhandigheid en weinig gebeurtenissen. Zondag om 14u in Stadsschouwburg, Middelburg.

De Brandgrens door Rotterdams LEF gaat over drie vrienden die aanleiding geven tot rellen in Rotterdam en de opstand op Curaçao in 1969, waar hun vaders bij betrokken waren. Regie: Jolanda Spoel. Op 12 en 13 december in Hal 4, Rotterdam.

Ronja de Roversdochter (7+) van Astrid Lindgren door Het Laagland. Regie: Inèz Derksen. Dansende rovers, zingende vogelheksen, muzikale trollen, de geur van bos en een bijzonder kind. Zondag om 15u in Theater, Vlaardingen.

MUZIEKTHEATER

Niks mis met kersmis (4+) door Theater Terra bestaat uit twee familiemusicals. Het evangelie volgens een os en een ezel (Os & Ezel, het evangelie volgens Kees). En het verhaal van een eenzame kerstmeisje dat door haar ouders bij een verbitterde oude man wordt gedumpt. (Grommel en de Anti-Kerst). Woensdag om 14.30u eerst Os & Ezel en om 15.30u Grommel in De Vest, Alkmaar. www.theaterterra.nl

Canterbury Tales (7+) door Jeugdtheaterhuis Zuid Holland. 46 jongeren spelen middeleeuwse pelgrims met sterke verhalen uit de Canterbury Tales en muziek uit deze tijd. (www.jeugdtheaterschool.nl). Vrijdag t/m zondag in De Krakeling, Amsterdam.

Simmen (7+) door Artemis. Over de wreedheid van het computerspelletje De Sims en de verschillen tussen spel en echt. Zondag om 14.30u in Jeugdtheaterhuis, Gouda.

Tante Patent (8+) door Firma Rieks Swarte. Naar een krantenstrip van Annie M.G. Schmidt over tante Patent met haar kordate hersens. ‘Waarom doet u niet gewoon? Het leven kan zo gemakkelijk zijn wanneer men gewoon doet!’ Vrijdag in schouwburg Het Park, Hoorn, zaterdag en zondag in de Rotterdamse Schouwburg. (www.firmarieksswarte.nl).

Roodkapje (5+). Inclusief het rode kapje, het mandje, het rechte pad en de wolf. Jazzy muziektheater door Jeugdtheater Sonnevanck. Zondag om 13.30u in Schouwburg Arnhem en woensdag in Stadsschouwburg, Groningen.

Henkelmannetje (4+) van Tafel van Vijf gaat over twee broers die op reis gaan, een konijn en een vos tegenkomen en belanden in een griezelig circus. Regie en (poppen)spel van Herman van Baar. Zondag om 15u in Lindenberg, Nijmegen.

MUZIEK

Slagschaduw, muzikaal sprookje (6+) door acteurs en Michiel van Dijk (klarinet), Louis Lanzing (trompet), Jan van den Boomen (contrabas) en Thijs Borsten (piano). Regie Boukje Schweigman. Zondag (15u) in Muziekcentrum Enschede.

Doosje dia’s, kinderconcert door New Niks in regie van Leopold Witte (spel), zaterdag en zondag om 13.30 en 15.30u in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, Amsterdam.

TENTOONSTELLINGEN

Architectuurworkshop voor kinderen tussen 8 en 12 jaar, zondag 9 december om 14u in Museum Hilversum, Kerkbrink 6 in Hilversum. Tel. 035-6292826 (www.museumhilversum.nl).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden