agenda jong

KUNST..

KAAP of de Kleine Biennale (4+). Een internationale kunstmanifestatie met nieuw werk voor kinderen en volwassenen op een spannend forteiland. Tot en met 22 juni elke zondag van 10u tot 18u. In Fort Ruigenhoek, Groenekan (bij Utrecht). www.kaapweb.nl

DANS

Beeldschoon (6+) door Introdans Ensemble voor de Jeugd bestaat uit vier ‘sportieve’ dansstukken van Karin Post, Jody Sperling, Alwin Nikolaïs en Daniel Ezralow. Zondag om 14.30u in de Veste, Delft; 29 mei om 16.30u in Schouwburg Orpheus, Apeldoorn.

Daan en de wormsnuiters (6+) gaat over een wereld onder het gras, waar de wormsnuiters wonen. Daantje komt er per ongeluk in terecht. Een voorstelling met dans en film door Arling & Arling. Woensdag in De Lampegiet, Veenendaal.

THEATER

De Vermakelaar (4+), een goochel- en stuntshow van Vince van Leth, zondag om 11u in Openluchttheater Amersfoort.

Spinder (10+) door Het Lab. Tille houdt van kriebelige kleine beestjes en heeft een insectenlaboratorium. Durf jij naar een voorstelling over spinnen en vliegjes? Dinsdag in Huis van Bourgondië en woensdag in Generale Oost, Arnhem.

CandyLand (8+) door BonteHond. Op een lege vlakte in Almere Poort nemen kinderen de bezoekers mee naar hun eigen wereldje, om te spelen, voor altijd. Een locatievoorstelling van Alexandra Broeren. Vrijdag en zaterdag om 19u en zondag om 14.30u in Almere Poort (A6, afrit 3, bij Topsportcentrum). www.bontehond.net

Een Odyssee van Wederzijds (10+). Bijzondere buitenproductie vol zee, wind en muziek, over Odysseus die tien jaar over zee zwierf, verlangend naar zijn vrouw en zoon. Zaterdag 24 en 31 mei en 7 juni om 19.30u, zondag 25 mei, 1 en 8 juni om 14.30u op Kaap Hoofd, Schapendijkje, Den Helder. Kaarverkoop via Schouwburg de Kampanje, Den Helder (www.wederzijds.nl).

Bombay (8+) door Huis aan de Amstel, Tropenmuseum en Plan Nederland. Over de drukke stad in India, waar mensen dag en nacht geloven en dromen, en van niets iets kunnen maken. Zondag om 14.30u in De Creatieve Fabriek, Hengelo (www.bombaytheatertour.nl).

Verf (8+) door Beumer & Drost wil kleur brengen in ieders leven. Zowel letterlijk als figuurlijk. Vanavond in Odeon, Zwolle; vrijdag in Schouwburg, Arnhem; zaterdag in Stadstheater, Zoetermeer en zondag in Schouwburg, Cuijk.

De wonderbaarlijke geschiedenis van Betje Bloem (4+) door Unieke Zaken. Omdat iedereen haar verjaardag is vergeten, koopt Betje Bloem een cadeau voor zichzelf. Het mooiste cadeau. Zondag om 14.30u in De Kampanje, Den Helder (www.uniekezaken.nl).

MUZIEKTHEATER

De ontdekking (8+) gaat over vertrekken, aankomen, verre reizen, wilde zeeën, heimwee en thuiskomen door de eeuwen heen. Door De Citadel met liedjes van Bente Jonker. Zaterdag om 15u première in Theater De Citadel, Groningen.

Pom, pom, pom (6+) is een muzikaal verhaal over Benjamin IJsbrand Beer door Herman van Veen, gitariste Edith Leerkes en Babette van Veen. Zondag om 14.30u in Schouwburg, Middelburg, en woensdag om 14.30u in Het Park, Hoorn.

Floddertje (3+) door Theater Familie. Over het meisje dat zo graag vies wil zijn, naar het boek van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Zaterdag om 14 en 16u in de Veste, Delft; zondag om 14 en 16u in Stadsgehoorzaal, Vlaardingen en woensdag om 14 en 16.15u in Theater a/d Schie, Schiedam (www.floddertje.nl)

Op reis met De Gouden Boekjes (5+) van Bos Theaterproducties is gemaakt door Leopold Witte en Kees van der Vooren. Acteurs en muziekinstrumenten brengen de legendarische Gouden Boekjes tot leven. Zaterdag om 14u in Theater Zuidplein, Rotterdam en zondag om 14u in Theater a/d Parade in Den Bosch. www.bostheaterprodukties.nl

Porgy en Bess (7+) door Frank Groothof. Het tragische liefdesverhaal van Porgy en Bess komt tot leven door Frank Groothof en zijn muzikanten. Zondag om 19.30u in Schouwburg Het Park, Hoorn.

MUZIEK

Een stekkie van de fuchsia en andere liedjes van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, zingt Hetty Blok, zaterdag om 19.30u in de Centrale Bibliotheek aan de Oosterdokskade in Amsterdam. Aansluitend wordt de meezingversie van de film Ja Zuster Nee Zuster vertoond.

Notensprookjes, twee sprookjes van Andersen op muziek door Edwin Rutten en Holland Wind Players. Zondag om 15u in Muziekcentrum Eindhoven.

Gijs - hoe de wereld weer vol muziek en leven kwam, jeugdconcert door Matangi Kwartet m.m.v. Joep Onderdelinden (verteller). Zaterdag en zondag om 13.30 en 15.30u in het Concertgebouw, Amsterdam.

TENTOONSTELLINGEN

Een Dikkertje Dap-giraf maken in het Kinderlaboratorium van de OBA in Amsterdam - voor kinderen van 10 tot 12 jaar, zondag vanaf 15u. Reserveren tel. 020-5230801.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden