Agenda jong

DANS..

Fast Food (6+) is ‘modern ballet met een knipoog’ door Introdans Ensemble voor de Jeugd met choreografieën van Nils Christe, Mats Ek, David Middendorp, Ellen van der Horst en Robert Battle. Woensdag om 14u in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

Bronstsluier (14+) van Wies Bloemen door Danstheater Aya gaat over genot en schaamte. Een moslima krijgt bonje met haar ouders. Vanavond om 19.30u in Zaantheater, Zaandam.

THEATER

Ozo heppie (8+), vrolijke verhalen en liedjes door Joke van Leeuwen, met Caroline Deutman als ‘swingende oma’ aan de piano. Zondag om 15u in de Rijswijkse Schouwburg, dinsdag om 13.30u in 't Patronaat, Haarlem en op 2 mei om 15u in De Hofnar, Valkenswaard.

De Kleine Prins, het verhaal van De Saint-Exupéry over de piloot die een kleine, wijze prins ontmoet, door Peter Faber en Frans Schraven. Vrijdag om 19.30u in Theater Geert Teis, Stadskanaal; zaterdag om 19.30u in Junushoff, Wageningen; zondag om 14.30u in Schouwburg, Almere en woensdag om 14u in Beatrix Theater, Utrecht.

Groener Gras (7+), door BonteHond. Over een voetbalclub met jongens en meisjes, over je best doen, meespelen of niet, over zoenen en lef hebben. Vrijdag om 19u in Theater Zuidplein, Rotterdam, zondag om 15u in Grand Theatre, Groningen en woensdag om 19u in De Tamboer, Groningen.

Abele Spelen (14+) van Het Waterhuis: jonge acteurs maken een duistere soap van deze middeleeuwse teksten, met rap, rook en een demontabel decor. Vanavond om 19.30u in De Krakeling, Amsterdam.

Stormgek (8+) door Huis a/d Amstel. Tekst van Paul Pourveur en Pauline Mol over het meisje Brit dat het middelpunt is van twee halve gezinnen. Zondag om 14u in Kon. Schouwburg, Den Haag.

De Hompelaar (10+), jubileumvoorstelling van Ad de Bont (tekst en regie), door Wederzijds en Theater Gnaffel, over een bijzonder dorp vol onvervulde verlangens. Vrijdag om 19.30u in De Poorterij, Zaltbommel en zaterdag om 19.15u in Het Posthuis Theater, Heerenveen.

De Kopvoeter (15+), tekst van Esther Gerritsen over een kunstenares die verlamd is en toch kan schilderen. Door Het Syndicaat. Vanavond, vrijdag en zaterdag om 20u in het Rozentheater, Amsterdam.

Fabian, of het land dat niet bestond (6+) van Josee Hussaarts door Kwatta. Over de fantasievolle Fabian die op een dag verdwijnt in zijn eigen land. Zondag om 14.30u in Theater De Willem, Papendrecht en woensdag om 14.30u in Toneelschuur, Haarlem.

Over de rand (3+) van Kees van der Vooren, Cees Brandt en Siem van Leeuwen. Een keurig heerschap en een robuuste zeeman krijgen ruzie. Woensdag in Theater Schuurkerk, Maassluis.

Caravan (8+) het Toneelschap Beumer & Drost zorgt met twee mannen en een caravan op toneel voor absurde taferelen, humor & verwarring. Vrijdag om 19.30u in Stadstheater, Zoetermeer, zaterdag om 19.30u in Zaantheater, Zaandam en zondag om 15u in Twentse Schouwburg, Enschede.

MUZIEK

Zingende honden blaffen niet (6+), kinderconcert door Maarten Koningsberger (bariton), Roswitha Müller (mezzosopraan), Jeroen Sarphati (piano) en Jitka Lejdarovà (poppenspel), zaterdag om 14 en 15.30u in De Doelen, Rotterdam.

Riemen vast! Suizend en zoevend door tijd en ruimte, kinderconcert (6+) door Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Micha Hamel m.m.v. Edwin Rutten (verteller), zondag om 11u in Muziekcentrum Vredenburg, Utrecht.

MUZIEKTHEATER

Goud (7+) is een bewerking van het sprookje Repelsteeltje, met muziek van Händel. Door Xynix Opera en het Carthago Barok Consort. Zaterdag om 19u in De Tamboer, Hoogeveen; zondag om 14u in De Regentes, Den Haag en woensdag om 14.30u in De Vest, Alkmaar.

Don Quichot en zijnen ijzeren wil (8+) door Artemis. Vergezeld door een blazersensemble trekt Don Quichot (Bert Luppes) met theater Artemis de grote zaal in. Ten strijde tegen de tijdgeest. Zaterdag om 19.30u in De Kring, Roosendaal en zondag om 14.30u in de Rotterdamse Schouwburg.

Sheherazade en de vertellingen uit 1001 nacht (7+). Frank Groothof stort zich, in een mix van Arabische en Noord-Afrikaanse muziek op de befaamde geschiedenis van de sultan van Bagdad. Vrijdag om 19.30u in De Flint, Amersfoort en zondag om 14u in Stadsschouwburg, Nijmegen.

TENTOONSTELLINGEN

Het Rembrandthuis in Amsterdam organiseert tekenworkshops voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Je tekent met materialen uit Rembrandts tijd, zoals krijt en houtskool. Op 2 en 4 mei om 14u. Reserveren noodzakelijk, tel. 020-5200400.

Over beeld en geluid is een tentoonstelling in Museum Hilversum, waarbij ‘beeld en geluid’-workshops zijn voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Zondag om 14u. Reserveren aanbevolen, tel. 035-6292826.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden