Agenda Jong

DANS..

Alfabetsoep (6+) door Meekers Uitgesproken Dans. Over een meisje dat naar een spruitjesloosland verlangt. Zondag om 14.30u in De Lieve Vrouw, Amersfoort. www.frontaal.com

Slapstripstick (8+) van Intro dans voor de Jeugd bestaat werken van Van Manen, Lightfoot León, Pinto, Battle en Middendorp. Vanavond in Orpheus, Apeldoorn, vrijdag in De Lievekamp, Oss en zaterdag in Lucent Danstheater, Den Haag.

THEATER

Het Misverstandt (8+), dolle eindejaarsvoorstelling van het RO Theater, geschreven door Peer Wittenbols en geregisseerd door John Buijsman. Met Annet Malherbe, René van ‘t Hof, Jack Wouterse en John Buijsman. Over de wereld van de revue, met dikke acrobaten en een buikspreker met buikpijn. Vrijdag om 19u in Theater a/d Parade, Den Bosch, zaterdagavond en zondagmiddag in Stadsschouwburg, Amsterdam.

De Rode Prinses (6+) door Theatergroep Kwatta. De Rode Prinses weet van niets en dat maakt haar blik op de wereld zeer verfrissend. Vrijdag om 19.30u in Odeon, Zwolle, zaterdag om 19u in Kon. Schouwburg, Den Haag en zondag om 15u in Markant, Uden. www.kwatta.info

Henkelmannetje (4+) van Tafel van Vijf gaat over twee broers die op reis gaan, een konijn en een vos tegenkomen en belanden in een griezelig circus. Regie en (poppen)spel van Herman van Baar. Zondag om 15u in De Verbeelding, Purmerend en woensdag om 14.30u in de Krakeling, Amsterdam.

De grote wereld (10+) van het Onafhankelijk Toneel en circusstudenten van Codarts gaat over een twee kleine mensen die zich tijdens W.O. II moeten zien te redden in het variété. Naar het boek van Arthur Japin. Regie: Els van der Jagt en Ton Lutgerink. Vrijdag t/m zondag in het O.T. Theater, Rotterdam. www.ot-rotterdam.nl

Schateiland (8+) door Bostheaterproducties. Het ultieme piratenverhaal, gegarandeerd mét houten poot. Vrijdag om 10.30u in De Bussel, Oosterhout, zaterdag om 19.15u in De Meerse, Hoofddorp, zondag om 15u in De Harmonie, Leeuwarden en woensdag om 20.15u in Gooiland, Hilversum. www.bostheaterproducties.nl

Ik en de koningin (5+) door Muziektheatergezelschap Max Tak. Wat te doen als een koningin je pad kruist? Naar het boek van Ted van Lieshout. Zondagmiddag in de Leidse Schouwburg. www.ikendekoningin.nl

Landrot (6+) door Boukje Schweigman. Een landrot ontdekt dat de oceaan heel veel meer is dan nat. Tot slot zaterdag en zondag om 15u in Theater Frascati, Amsterdam. www.boukjeschweigman.nl

Stuk & Chatroom (14+) door Jeugdtheaterhuis in samenwerking met de jeugdtheaterscholen Dordrecht en Groningen. Een tweeluik over jongeren van nu. Vanavond om 19.30u in Kloostertheater, Woerden; 16 en 17 januari om 20.30u in Theater Castellum, Alphen a/d Rijn.

Vet kindercabaret (5+) door Nellerike en Sjamke de Voogd, en Ramses Graus. Ze pesten elkaar, goochelen, koken en lijden aan ernstige aanstelleritus. Zondagmiddag in Singer Theater, Laren.

Hunks (14+) door het Muztheater. Spannende tekst van Bernard Wesseling over een jongen die zo mooi praat dat er parels uit zijn mond lijken te vallen. Vanavond in Hof 88, Almelo, vrijdag in Lindenberg, Nijmegen en dinsdag in Parktheater, Eindhoven.

Dag Monster (8+) door Het Laagland. Drie meisjes hoeven alleen maar van een monster te houden. Dat blijkt moeilijker dan het lijkt. Zondag om 14.30u in Schouwburg Almere. www.hetlaagland.nl

Anansi goes teevee (6+) van Wijnand Stomp is een nieuw verhaal over de brutale spin Anansi. Dit keer probeert hij beroemd te worden door in te breken in pc’s en tv’s. Regie: Karim Traïdia. Zondag om 14.30u in De Teerstoof, Schiedam.

MUZIEK

Geloof me! (6+), concert ‘voor een kleine fotograaf’ door de Vlaamse groep Laika. Met muziek van Schubert en Moorer. Zaterdag om 19.30u in Rabotheater, Hengelo en zondag om 14.30u in Jeugdtheaterhuis, Gouda.

Zing mee, met Angelika Kirschschlager, mezzosopraan, met begeleiding van Sepp Grotenhuis (piano). Voor kinderen van 6 t/m 10 jaar. Zaterdag om 13.30 en 15.30u in Concertgebouw, Amsterdam.

BV De Pianomannen, kinderconcert (4 t/m 12 jaar) met muziek van Satie door de pianisten Klaas Bakker en Ernst Binnenkamp. Zondag om 13.30 en 15.30u in Vredenburg Leeuwenbergh, Utrecht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden