agenda jong

CIRCUS..

Wintercircus Hanson toert langs de grotere theaters met acrobatiek, duivendressuur, jongleurs, clowns en Ikarische Spelen. Vrijdag in Stadskanaal (Geert Teis), zaterdag in Emmen (De Muzeval), zondag in Doetinchem (Amphion), woensdag in De Storm (Winterswijk).

SPROOKJESSTAD

Kabouterkerstavontuur, Het meisje met de zwavelstokjes en andere sprookjes komen tot leven tijdens de Sprookjesweken op verschillende locaties in Rotterdam. Met voorstellingen en films in het Maritiem Museum, LCC Het Klooster en op Plein 1953. Zie ook: www.sprookjesstad.nl

DANS

Murph (4+) door Meekers uitgesproken dans, over ‘de wet van Murphy’: alles wat slecht begint, wordt alleen maar slechter. Met animatie en poëzie. Woensdag om 14 in Podium Twenthe, Enschede.

THEATER

OZ (8+) door Kwatta. Dorothy gaat op zoek naar De Grote Tovenaar van OZ. Zondag om 13.30u in Schouwburg Arnhem.

Zo plat als de wereld (5+) door Het Filiaal. Drie heren zingen, springen en buitelen. Een snel gemonteerde voorstelling van regisseur Monique Corvers. Zondag in de Verkadefabriek, Den Bosch en woensdag in Stadstheater, Zoetermeer.

Mimo (6+) door Theater Munganga. Mimo heeft een overvol hoofd en dat maakt hem onrustig. Hij gaat op op zoek naar een plek om zijn herinneringen achter te laten. Zondag om 14u in de Schouwburg van Tilburg.

Matroos in de Doos (4+) door Theater Terra, gebaseerd op het boek van Daphne Deckers. Marijn gaat met zijn moeder verhuizen. Als zijn slaapkamer in een zee verandert, kruipt hij in een verhuisdoos. Zaterdag om 14 en 16u in De Schalm, Veldhoven en zondag om 14u in Stadsschouwburg Nijmegen.

De Brandgrens door Rotterdams LEF gaat over drie vrienden die aanleiding geven tot rellen in Rotterdam en de opstand op Curaçao in 1969, waar hun vaders bij betrokken waren. Regie: Jolanda Spoel. Laatste voorstelling vanavond in Hal 4, Rotterdam.

Ronja de Roversdochter (7+) van Astrid Lindgren door Het Laagland. Regie: Inèz Derksen. Dansende rovers, zingende vogelheksen, muzikale trollen, de geur van bos en een bijzonder kind. Zondag om 14u in De Lievekamp, Oss.

MUZIEKTHEATER

Porgy en Bess (7+) door Frank Groothof.

Als geen ander weet Frank Groothof klassieke verhalen en onvergetelijke muziek voor een jong publiek aantrekkelijk te maken. Dit keer zijn de tragische jazzhelden Porgy en Bess aan de beurt. Zaterdag om 19.30u en zondag om 14u in de Purmaryn, Purmerend.

Niks mis met kerstmis (4+) door Theater Terra bestaat uit twee familiemusicals. Het evangelie volgens een os en een ezel (Os & Ezel, het evangelie volgens Kees). En het verhaal van een eenzame kerstmeisje dat door haar ouders bij een verbitterde oude man wordt gedumpt. (Grommel en de Anti-Kerst). Zondag in De Spiegel, Zwolle.

www.theaterterra.nl

Simmen (7+) door Artemis. Over de wreedheid van het computerspelletje De Sims en de verschillen tussen spel en echt. Zaterdag om 19.30u in Kumulus, Maastricht en zondag om 15u in Lindenberg, Nijmegen.

Tante Patent (8+) door Firma Rieks Swarte. Naar een krantenstrip van Annie M.G. Schmidt over tante Patent met haar kordate hersens. ‘Waarom doet u niet gewoon? Het leven kan zo gemakkelijk zijn wanneer men gewoon doet!’ Vrijdag in Stadstheater, Zoetermeer, zaterdag in Theater a/h Spui, Den Haag en woensdag in Castellum, Alphen a/d Rijn. (www.firmarieksswarte.nl)

Roodkapje (5+). Inclusief het rode kapje, het mandje, het rechte pad en de wolf. Jazzy muziektheater door Jeugdtheater Sonnevanck. Zaterdag om 16u in De Krakeling, Amsterdam, zondag om 14 en 16u in Stadsschouwburg, Utrecht en woensdag om 14.30u in de Schouwburg van Tilburg.

De Fabeltjeskrant (6+) is een aanstekelijke musical met Ara Halici als de gestresste tv-maker Theo Teevee die in het Dierenbos verzeild raakt. Jon van Eerd schreef het script en Ruud Bos de muziek. Vanavond en vrijdag om 19.30u in Isalatheater, Capelle a/d IJssel, zaterdag om 15 en 19u in Agoratheater, Lelystad, zondag om 13 en 16u in Castellum, Alphen a/d Rijn en 20 t/m 26 december in De Meervaart, Amsterdam.

MUZIEK

Kleuterconcert door Amsterdam Sinfonietta, zaterdag om 10 en 12u in het Concertgebouw (Koorzaal), Amsterdam.

Jimmy, jeugdopera (8+) van Edward Top door het Wervelwindensemble, zondag (15u) in De Regentes, Den Haag.

The Sound of Christmas door kinderkoor Academie Nederland, zondag (16u) in Dominicuskerk (Spuistraat), Amsterdam en 22 december in Nieuwe Badkapel (Nieuwe Parklaan), Den Haag.

Doosje dia's, kinderconcert door New Niks in regie van Leopold Witte (spel), zondag (14.30u) in de Philharmonie, Haarlem.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden