agenda jong

KUNST..

KAAP of de Kleine Biennale (4+). Een internationale kunstmanifestatie met nieuw werk voor kinderen en volwassenen op een spannend forteiland. Tot en met 22 juni elke zondag van 10u tot 18u. In Fort Ruigenhoek, Groenekan (bij Utrecht). www.kaapweb.nl

DANS

Meekersmiddag met fragmenten die uit de voorstellingen Timboektoe Trio’s en Murph! werden gehaald. ‘Kill your darlings’, heet dat. Zondag om 14.30u in de Meekersstudio, Coolhaven 96-98, Rotterdam.

Beeldschoon (6+) door Introdans Ensemble voor de Jeugd bestaat uit vier ‘sportieve’ dansstukken van Karin Post, Jody Sperling, Alwin Nikolaïs en Daniel Ezralow. Vanmiddag om 16.30u in Schouwburg Orpheus, Apeldoorn.

THEATER

CandyLand (8+) door BonteHond. Op een lege vlakte in Almere Poort nemen kinderen de bezoekers mee naar hun eigen wereldje, om te spelen, voor altijd. Een locatievoorstelling van Alexandra Broeder. Vrijdag en zaterdag om 19u en zondag om 14.30u in Almere Poort (A6, afrit 3, bij Topsportcentrum). www.bontehond.net

Een Odyssee van Wederzijds (10+). Bijzondere buitenproductie vol zee, wind en muziek, over Odysseus die tien jaar over zee zwierf, verlangend naar zijn vrouw en zoon. Zaterdag 31 mei en 7 juni om 19.30u, zondag 1 en 8 juni om 14.30u op Kaap Hoofd, Schapendijkje, Den Helder. Kaarverkoop via Schouwburg de Kampanje, Den Helder. www.wederzijds.nl

Bombay (8+) door Huis aan de Amstel, Tropenmuseum en Plan Nederland. Over de drukke stad in India, waar mensen dag en nacht geloven en dromen, en van niets iets kunnen maken. Zondag om 14u in Grand Theatre, Groningen.

www.bombaytheatertour.nl

MUZIEKTHEATER

Turandot(6+) door Jeugdtheater Hofplein laat op het podium een sprookje vol geheimzinnigheid zien, maar achter de schermen gaat het er bij deze opera van Puccini al net zo raadselachtig aan toe.Vrijdagavond en zaterdagmiddag try-outs. De première van cast A is zaterdag om 19u. Zondag première van cast B om 14u. In Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam. www.jeugdtheaterhofplein.nl

De ontdekking (8+) gaat over vertrekken, aankomen, verre reizen, wilde zeeën, heimwee en thuiskomen door de eeuwen heen. Door De Citadel met liedjes van Bente Jonker. Zaterdag om 15u in Theater De Citadel, Groningen.

Pom, pom, pom (6+) is een muzikaal verhaal over Benjamin IJsbrand Beer door Herman van Veen, gitariste Edith Leerkes en Babette van Veen. Zaterdag om 14.30u in De Lawei, Drachten.

Floddertje (3+) door Theater Familie, geschreven door Wil van der Meer. Over het meisje dat zo graag vies wil zijn, naar het boek van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Een muzikale, acrobatische, vrolijke voorstelling. Zaterdag om 14.15 en 16.15u in Zaantheater, Zaandam; zondag om 14 en 16u in Parktheater, Eindhoven; woensdag om 14 en 16.15u in Stadsschouwburg Velsen, IJmuiden. www.floddertje.nl

Porgy en Bess (7+) door Frank Groothof. Het tragische liefdesverhaal van Porgy en Bess komt tot leven door Frank Groothof en zijn muzikanten. Zondag om 14u in Stadstheater, Zoetermeer.

MUZIEK

Gijs - hoe de wereld weer vol muziek en leven kwam, jeugdconcert door Matangi Kwartet m.m.v. Joep Onderdelinden (verteller), zondag (14 en 15.30u) in De Doelen, Rotterdam.

Klankspeeltuin (7-11 jr) in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Op woensdag van 14.30 tot 16u en zondag van 12.30-14u en van 14.30 tot 16u. Reserveren noodzakelijk: tel. 020-7882000.

TENTOONSTELLINGEN

Bekijkhetmaar is een tentoonstelling over Kijkwijzer-pictogrammen die kinderen zelf hebben gemaakt. Zij willen ook worden gewaarschuwd als er dierenleed in films voorkomt bijvoorbeeld of gevaarlijke dieren. Nog tot en met 1 juni in Beeld en Geluid, Mediaparkt, Sumatralaan 45 in Hilversum.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden