agenda jong

Dichter op straat is het kinderprogramma van Poetry International in de Rotterdamse Schouwburg. Zondag om 15u en maandag om 12u treden dichters op speciaal voor kinderen, waarna een avontuurlijke poëzieroute in en om de Schouwburg volgt....

KUNST
KAAP of de Kleine Biennale (4+). Een internationale kunstmanifestatie met nieuw werk voor kinderen en volwassenen op een spannend forteiland. Tot en met 22 juni elke zondag van 10u tot 18u. In Fort Ruigenhoek, Groenekan (bij Utrecht). www.kaapweb.nl

DANS
Daan en de wormsnuiters (6+) gaat over een wereld onder het gras, waar de wormsnuiters wonen. Daantje komt er per ongeluk in terecht. Een voorstelling met dans en film door Arling & Arling. Zondagmiddag in de Koninklijke Schouwburg, Den Haag.

THEATER
Reinaert de Vos (4+), het verhaal van de slimme vos die alle dieren te slim af is, wordt verteld door Peter van Pagée. Zondag om 11u in Openlucht Theater Amersfoort.

THEATER
www.bosbadamersfoort.nl

THEATER
Een Odyssee van Wederzijds (10+). Bijzondere buitenproductie vol zee, wind en muziek, over Odysseus die tien jaar over zee zwierf, verlangend naar zijn vrouw en zoon. Let op dat je warm genoeg gekleed bent! Zaterdag om 19.30u en zondag om 14.30u op Kaap Hoofd, Schapendijkje, Den Helder. Kaartverkoop via Schouwburg de Kampanje, Den Helder (www.wederzijds.nl).

MUZIEKTHEATER
Turandot (6+) door Jeugdtheater Hofplein laat op het podium een sprookje vol geheimzinnigheid zien, maar achter de schermen gaat het er bij deze opera van Puccini al net zo raadselachtig aan toe. Vrijdag en zaterdag om 19u en zondag om 14u in Jeugd-theater Hofplein in Rotterdam. www.jeugdtheaterhofplein.nl

MUZIEKTHEATER
De ontdekking (8+) gaat over vertrekken, aankomen, verre reizen, wilde zeeën, heimwee en thuiskomen door de eeuwen heen. Door De Citadel met liedjes van Bente Jonker. Vrijdag om 19.30u en zaterdag om 15u in De Citadel, Groningen.

MUZIEKTHEATER
Floddertje (3+) door Theater Familie, geschreven door Wil van der Meer. Over het meisje dat zo graag vies en slordig wil zijn, naar het boek van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Een muzikale, acrobatische, vrolijke voorstelling. Zaterdag om 13 en 15u in het Chassé Theater, Breda en zondag om 14 en 16u in Schouwburg Arnhem. (www.floddertje.nl)

MUZIEK
Goudhaartje is een muzikaal sprookje (7+) van Roald Dahl door het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Michael Francis m.m.v. Saskia Masselink (beeldend kunstenaar). Zaterdag en zondag om 15u in Beurs van Berlage, Amsterdam.

MUZIEK
Hoe de wereld weer vol muziek en leven kwam, jeugdconcert door Matangi Kwartet met medewerking van Joep Onderdelinden als verteller. Zondag om 13.30 en 15.30u in Rasa, Utrecht.

MUZIEK
Klankspeeltuin (7-11 jr) in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Op woensdag van 14.30 tot 16u en zondag van 12.30-14u en van 14.30 tot 16u. Reserveren noodzakelijk: tel. 020-7882000 of klankspeeltuin@muziekgebouw.nl.

TENTOONSTELLINGEN
Huis in Villa Zebra in Rotterdam doet een beroep op je fantasie als je in de leeftijd van 4 tot 12 jaar zit. Hoe moet een huis er uit zien volgens jou? Elke woensdag, zaterdag en zondag van 12 tot 17u de workshop Badkamerkunst. Ook kun je er houseparty’s houden. Tot en met 31 augustus 2008. Geopend: di t/m zo van 11 tot 17u. Zie ook: www.villazebra.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden