Agenda jong

DANS..

Go big or go home (14+) door Don’t Hit Mama gaat over ‘groot’ zijn en op je eigen benen staan. Blijf niet hangen in wat je niet kan, maar gebruik je talenten! Vrijdag om 19.30u in De Skans, Gorredijk en 18 maart om 19.30u in Zaantheater, Zaandam.

THEATER

De reisgenoot (6+) door Ni Producties en het Asko Ensemble. Een ‘verturkste’ versie van een sprookje van Hans Andersen. Over een jongen met een mysterieuze reisgenoot die drie raadsels moet oplossen omdat hij anders wordt gedood. Première zondag om 14.30u in De Meervaart, Amsterdam. www.niproducties.com

Binnenpret (4+) van Peter Zegveld is een voorstelling over binnen en buiten en tevens een slimme handleiding voor een fijner innerlijk leven. Zondag om 14u in Stadsschouwburg, Utrecht en woensdag om 14u in Idea, Soest (www.frontaal.com).

Zure Bommen (7+) van Theater Kwatta gaat over jong zijn en ouder worden, iets wat iedereen kent. Een mix van film en toneel. Zondag om 15u in De Hofnar, Valkenswaard.

Liggen op je rug (5+) door Bonte Hond. ‘Ik ben nooit bang in het donker, want als ik slaap dan vlieg ik, en bovendien ben ik eigenlijk een prinses, en die zijn altijd de baas.’ Voorstelling van Noël Fischer over grote en kleine dromen. Woensdag om 14 en 16u in De Krakeling, Amsterdam (www.bontehond.net).

Verf (8+) door Beumer & Drost wil kleur brengen in ieders leven. Zowel letterlijk als figuurlijk. Zaterdag om 19.30u in de Krakeling, Amsterdam, zondag om 15u in Schouwburg, Amstelveen en woensdag om 15u in Cultura, Ede.

Het geheven vingertje (10+) door Theatergroep Max. Eigenzinnige theatermaker Jetse Batelaan zet zijn tanden in zijn tweede kindervoorstelling. Wat zijn de grenzen van het toelaatbare nu ouders overal bang voor zijn? Zaterdag om 19.30u in Stadsschouwburg, Utrecht en zondag om 14.30u in De Hanzehof, Zutphen (www.tgmax.nl).

De wonderbaarlijke geschiedenis van Betje Bloem (4+) door Unieke Zaken. Omdat iedereen haar verjaardag is vergeten, koopt Betje Bloem een cadeau voor zichzelf. Het mooiste cadeau. Zondag om 15u in LAKtheater, Leiden en woensdag om 14u in De Kring, Roosendaal (www.uniekezaken.nl).

De laatste keer kindercabaret (6+) door Pieter Tiddens. Hij kan kinderen boos en blij maken met zijn rare grappen. Dit keer geeft hij ‘lessen in liegen’. Zaterdag om 19u in Weijertheater, Boxmeer, zondag om 14.30u en 16.15u in de Veste, Delft(www.pietertiddens.nl).

Medea (12+) is een familiedrama van alle tijden. Over kindermoord, maar ook over liefde. Door MUZtheater in regie van Theo Fransz. Woensdag om 20.30u in Stadstheater, Zoetermeer.

Niels Holgersson (6+) door Speeltheater Holland. Het rotjoch Niels Holgersson verandert letterlijk en figuurlijk als hij met de ganzen meevliegt. Een bijzonder verhaal van Selma Lagerlöf. Zaterdag om 14.30u in Speeltheater Edam en zondag om 14u in De Stoep, Spijkenisse.

MUZIEKTHEATER

Oma’s (3+) door Cees Brandt. Twee oude dames zoeken een kind om oma te kunnen worden. Zaterdag in De Nieuwe Doelen, Gorinchem, zondag in Schouwburg, Tilburg en woensdag in Kunstmin, Dordrecht.

Trompet voor Olifant, muziektheater naar een verhaal van Max Velthuijs op muziek van Fons Merkies door Marike de Bruijn (viool), Rutger le Poole (trompet), Hans Hasebos (slagwerk) en Marjolein Bakker (piano). Zondag om 14u in Theater Kerkrade, woensdag om 15u in Parkgebouw, Rijssen.

Het huis van de moskee (10+), muziektheater naar het boek van Kader Abdolah. Door Beer, met René Groothof als Aga Djan, een tapijthandelaar in Iran die moet toezien hoe zijn land verandert door de Ayatollahs. Vrijdag om 19.30u in De Krakeling, Amsterdam.

Verknipte Zangeres (4+) gaat over een (opera)zangeres in een muziekdoos. Bedacht door Gienke Deuten en Elien van den Hoek. Zondag om 15u in Theater a/d Parade, Den Bosch en woensdag om 14.30u in Agnietenhof, Tiel.

De club van lelijke kinderen (9+) door Jeugdtheater Hofplein. Een generaal besluit alle lelijke kinderen in een tehuis te stoppen. Maar daar zijn zij het helemaal niet mee eens. Zaterdag om 14.30u in De Kampanje, Den Helder en zondag om 14.30u in Stadsschouwburg Sittard (www.jeugdtheaterhofplein.nl).

MUZIEK

Speel je in de kijker, jonge muziektalenten uit Hengelo, Deventer en Zwolle spelen met het Valerius Ensemble. Vrijdag in Zwolle (Odeon), zaterdag in Deventer (Doopsgezinde Kerk) en zondag om 14.30u in Hengelo (Rabotheater).

Ogen Dicht? (6+), een concert in het donker, waar toch heel wat te zien is als je het maar wilt zien! Door de cellist Gregor Horsch en de pianist Bert van den Brink. Tjeerd Bisschof schreef de tekst. Zaterdag en zondag om 13.30 en 15.30u in Concertgebouw, Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden