agenda jong

DANS..

Rockende Rollies (6+) door Merkx & Dansers. Acrobatiek, rock 'n’ roll en moderne dans. Vanmiddag en vrijdagavond in Theater Kikker, Utrecht, zondag in Agnietenhof, Tiel.

Beeldschoon (6+) door Introdans Ensemble voor de Jeugd bestaat uit vier 'sportieve' dansstukken van Karin Post, Jody Sperling, Alwin Nikolaïs en Daniel Ezralow. Zaterdag om 19.30u in Stadsschouwburg, Utrecht en zondag om 14.30u in Lucent Danstheater, Den Haag.

Murph (4+) door Meekers uitgesproken dans, over ‘de wet van Murphy’: alles wat slecht begint, wordt alleen maar slechter. Met animatie en poëzie. Zondag om 14.30u in de Lieve Vrouw, Amersfoort.

Love2dance (8+) gaat over dansen als je verliefd bent en versieren, zoals dat over de hele wereld op verschillende manieren gebeurt. Door het Internationaal Danstheater. Zondag om 14u in het Tropentheater, Amsterdam.

THEATER

Don Q en Sancho P een theatrale Road(s)trip (15+) door Het Laagland. Een edelman met verdroogde hersens besluit ridder te worden, onrecht te bestrijden en eeuwige roem te verwerven. Première vrijdag om 20u en zaterdag om 20u in Het Laaglandtheater, Sittard. Zie ook www.hetlaagland.nl

Binnenpret (4+) van Peter Zegveld is een voorstelling over binnen en buiten en tevens een slimme handleiding voor een fijner innerlijk leven. Vanmiddag om 15u in Ogterop, Meppel, vrijdag om 15u in Grand Theatre, Groningen en zondag om 14.30u in Theater Achterom, Hilversum. www.frontaal.com

Zure Bommen(7+) van Theater Kwatta gaat over jong zijn en ouder worden, iets wat iedereen kent. Een mix van film en toneel. Zondag om 15u in Odeon, Zwolle.

Het geheven vingertje (10+) door Theatergroep Max. Eigenzinnige theatermaker Jetse Batelaan zet zijn tanden in zijn tweede kindervoorstelling. Wat zijn de grenzen van het toelaatbare nu ouders overal bang voor zijn? Vanavond in Toneelschuur, Haarlem vrijdag in Schouwburg, Almere, zateradg in Kumulustheater, Maastricht en zondag in De NWE Vorst, Tilburg (www.tgmax.nl).

De wonderbaarlijke geschiedenis van Betje Bloem (4+) door Unieke Zaken. Omdat iedereen haar verjaardag is vergeten, koopt Betje Bloem een cadeau voor zichzelf. Het mooiste cadeau natuurlijk. Vrijdag om 14.30u in Witte Theater, IJmuiden, zondag om 14u in De Stoep, Spijkenisse en woensdag om 14.30u in 't Kruithuis, Groningen (www.uniekezaken.nl).

De laatste keer kindercabaret (6+) door Pieter Tiddens. Hij kan kinderen boos en blij maken met zijn rare grappen. Dit keer geeft hij ‘lessen in liegen’. Vrijdag om 19.30u in de Kampanje, Den Helder, zaterdag om 15u in Het Park, Hoorn, zondag om 14 en 16u in Stadsschouwburg, Utrecht, woensdag om 14.30u in Stadsgehoorzaal, Vlaardingen (www.pietertiddens.nl).

Niels Holgersson (6+) door Speeltheater Holland. Het rotjoch Niels Holgersson verandert letterlijk en figuurlijk als hij met de ganzen meevliegt. Een bijzonder verhaal van de eerste vrouwelijke Nobelprijswinnares voor de literatuur, Selma Lagerlöf. Zondag om 14.30u in De Blauwe Kei, Veghel.

MUZIEKTHEATER

Pinokkio (6+), musical van de Vlaamse Studio100 met Kristel Verbeke van K3 als Nina Ballerina, en Anne Deliën als het jongetje Pinokkio dat een echt mens wil worden. Vrijdag t/m zondag in Nieuwe Luxor, Rotterdam.

Oma’s (3+) door Cees Brandt. Twee oude dames zoeken een kind om oma te kunnen worden. Zondag in Chassé Theater, Breda.

Trompet voor Olifant, muziektheater naar een verhaal van Max Velthuijs op muziek van Fons Merkies door Marike de Bruijn (viool), Rutger le Poole (trompet), Hans Hasebos (slagwerk) en Marjolein Bakker (piano). Zondag om 15u in Concertzaal, Enschede en woensdag om 14u in Schuurkerk, Maassluis.

The Black & the Beautiful, opera naar Shakespeare’s Othello door Xynix Opera. Vrijdag en zaterdag om 19.30u in de Krakeling, Amsterdam.

Het huis van de moskee (10+), muziektheater naar het boek van Kader Abdolah. Door Beer, met René Groothof als Aga Djan, een tapijthandelaar in Iran die moet toezien hoe zijn land verandert door de Ayatollahs. Vanavond in Het Kruispunt, Barendrecht.

Verknipte Zangeres (4+) gaat over een (opera)zangeres in een muziekdoos. Bedacht door Gienke Deuten en Elien van den Hoek. Vandaag om 14.30u in De Krakeling, Amsterdam, zaterdag om 15u in Grand Theatre, Groningen en zondag om 14u in Concordia, Enschede.

De Reuzenkrokodil (4+) naar het boek van Roald Dahl. René Groothof speelt de goeiige vader, die soms gèk wordt van zijn tienkoppige kroost (gespeeld door de leden van het veelzijdige filmorkest Max Tak). Woensdag om 14.30u in de Veste, Delft.

Simmen (7+) door Artemis. Over de wreedheid van het computerspelletje De Sims en de verschillen tussen spel en echt. Zaterdag om 19u in De Lievekamp, Oss en zondag om 15u in De Verkadefabriek, Den Bosch.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden