agenda jong

Beeldschoon (6+) door Introdans Ensemble voor de Jeugd bestaat uit vier ‘sportieve’ dansstukken van Karin Post, Jody Sperling, Alwin Nikolaïs en Daniel Ezralow....

DANS
Daan en de wormsnuiters (6+) gaat over een wereld onder het gras, waar de wormsnuiters wonen. Daantje komt er per ongeluk in terecht. Woensdag in Schouwburg, Tilburg.

THEATER
Liggen op je rug (5+) door Bonte Hond. ‘Ik ben nooit bang in het donker, want als ik slaap dan vlieg ik, en bovendien ben ik eigenlijk een prinses, en die zijn altijd de baas.’ Voorstelling van Noël Fischer over grote en kleine dromen. Maandag om 14 en 16u in Podium Mozaïek, Amsterdam(www.bontehond.net).

THEATER
Zure Bommen(7+) van Theater Kwatta gaat over jong zijn en ouder worden, iets wat iedereen kent. Een mix van film en toneel. Woensdag om 15u in De Hofnar, Valkenswaard.

THEATER
Verf (8+) door Beumer & Drost wil kleur brengen in ieders leven. Zowel letterlijk als figuurlijk. Vrijdag om 19u in de Veste, Delft; zaterdag om 20u in de Twentse Schouwburg, Enschede; zondag om 14.30u in Agora, Lelystad en woensdag om 15u in De Nobelaer, Etten-Leur.

THEATER
Het geheven vingertje (10+) door Theatergroep Max. Eigenzinnige theatermaker Jetse Batelaan zet zijn tanden in zijn tweede kindervoorstelling. Wat zijn de grenzen van het toelaatbare nu ouders overal bang voor zijn? Vrijdag en zaterdag om 19.30u in De Krakeling, Amsterdam. (www.tgmax.nl).

THEATER
De wonderbaarlijke geschiedenis van Betje Bloem (4+) door Unieke Zaken. Omdat iedereen haar verjaardag is vergeten, koopt Betje Bloem een cadeau voor zichzelf. Het mooiste cadeau. Maandag om 14u in Stadsschouwburg, Utrecht (www.uniekezaken.nl).

THEATER
De laatste keer kindercabaret (6+) door Pieter Tiddens. Hij kan kinderen boos en blij maken met zijn rare grappen. Dit keer geeft hij ‘lessen in liegen’. Zaterdag om 19.30u in ‘t Speelhuis, Helmond en zondag om 14u in Theater Zuidplein, Rotterdam (www.pietertiddens.nl).

THEATER
Medea (12+) is een familiedrama van alle tijden. Over kindermoord, maar ook over liefde. Door MUZtheater in regie van Theo Fransz. Woensdag om 20.30u in Stadsschouwburg, Utrecht.

THEATER
Niels Holgersson (6+) door Speeltheater Holland. Het rotjoch Niels Holgersson verandert letterlijk en figuurlijk als hij met de ganzen mee vliegt. Een bijzonder verhaal van Selma Lagerlöf. Zaterdag om 15u in het Posthuis Theater, Heerenveen, zondag om 15u in De Harmonie, Leeuwarden en maandag in het Speeltheater, Edam.

MUZIEKTHEATER
Op reis met De Gouden Boekjes (5+) van Bos Theaterproducties is een vervolg op VPRO’s Gebakken Mannetjes van Leopold Witte en Kees van der Vooren. Acteurs en muziekinstrumenten in alle soorten en maten, van kachelpijp tot keyboard, brengen de legendarische Gouden Boekjes tot leven. Première zondag om 16u in Stadsschouwburg, Amsterdam. Maandag om 14.30u in Deventer Schouwburg en woensdag om 14.30u in de Veste, Delft. www.bostheaterprodukties.nl

MUZIEKTHEATER
Oma’s (3+) door Cees Brandt. Twee oude dames zoeken een kind om oma te kunnen worden. Maandagmiddag in de Toneelschuur, Haarlem en woensdagmiddag in Stadstheater, Zoetermeer.

MUZIEKTHEATER
Trompet voor Olifant, muziektheater naar een verhaal van Max Velthuijs op muziek van Fons Merkies door Marike de Bruijn (viool), Rutger le Poole (trompet), Hans Hasebos (slagwerk) en Marjolein Bakker (piano). Zondag om 14u in Schouwburg, Tilburg, maandag om 14.30u in De Bond, Oldenzaal en woensdag om 14u in Het Kruispunt, Barendrecht.

MUZIEKTHEATER
The Black & the Beautiful, opera naar Shakespeare’s Othello door Xynix Opera. Woensdag om 14.30u in De Vest, Alkmaar.

MUZIEKTHEATER
Het huis van de moskee (10+), naar het boek van Kader Abdolah. Door Beer, met René Groothof. Dinsdag om 20.30u in ‘t Kruithuis, Groningen.

MUZIEKTHEATER
Verknipte Zangeres (4+) gaat over een (opera)zangeres in een muziekdoos. Bedacht door Gienke Deuten en Elien van den Hoek. Maandag om 15u in De Verbeelding, Purmerend en woensdag om 14.30u in Schouwburg, Almere.

MUZIEKTHEATER
Porgy en Bess (7+) door Frank Groothof. Het tragische liefdesverhaal van Porgy en Bess komt tot leven door Frank Groothof en zijn muzikanten. Vrijdag om 14u in Stadsschouwburg, Middelburg en maandag om 14u in Stadsschouwburg, Nijmegen.

MUZIEK
Ogen Dicht? (6+) is een concert in het donker, waar toch heel wat te zien is. Door Gregor Horsch (cello), Bert van den Brink (piano), tekst: Tjeerd Bisschof, zondag (15u) in Muziekcentrum Eindhoven.

MUZIEK
Ludwig!!!, kinderconcert door Kristian Bezuidenhout (piano), leden van het Concertgebouworkest en Maaike Martens (actrice), zaterdag (15u) in het Muziekgebouw aan ‘t IJ, Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden