agenda jong

DANS..

Beeldschoon (6+) door Introdans Ensemble voor de Jeugd bestaat uit vier ‘sportieve’ dansstukken van Karin Post, Jody Sperling, Alwin Nikolaïs en Daniel Ezralow. Zaterdag om 16u in Stadsschouwburg, Amsterdam en 7 mei om 19.30u in Schouwburg Ogterop, Meppel.

THEATER

Bombay (8+) door Huis aan de Amstel, Tropenmuseum en Plan Nederland. Over de drukke stad in India, waar mensen dag en nacht geloven en dromen, en van niets iets maken. Woensdag 7 mei om 14u in O.T.Theater, Rotterdam (www.huisaandeamstel.nl)

Later is te laat (6+) door Artemis. Kinderen verstaan gedichten soms beter dan volwassenen omdat ze zonder omwegen de kern zien. Artemis gaat dit testen met gedichten van Jacques Prévert. Zondagmiddag in Parktheater, Eindhoven.

Zure Bommen(7+) van Theater Kwatta gaat over jong zijn en ouder worden, iets wat iedereen kent. Een mix van film en toneel. Donderdag t/m maandag om 14.30u in Het Badhuis, Nijmegen.

Verf (8+) door Beumer & Drost wil kleur brengen in ieders leven. Zowel letterlijk als figuurlijk. Vrijdag om 19.30u in Isala Theater, Capelle a/d IJssel; zaterdag om 19.30u in de Blauwe Zaal, Utrecht en zondag om 16u in het oude Luxor Theater, Rotterdam.

De wonderbaarlijke geschiedenis van Betje Bloem (4+) door Unieke Zaken. Omdat iedereen haar verjaardag is vergeten, koopt Betje Bloem een cadeau voor zichzelf. Het mooiste cadeau. Zondag om 14u in Theater Kumulus, Maastricht en 7 mei om 14u in Stadstheater, Zoetermeer (www.uniekezaken.nl).

MUZIEKTHEATER

Pom, pom, pom (6+) is een muzikaal verhaal van Benjamin IJ. Beer door Herman van Veen, Edith Leerkes en Babette van Veen. Woensdag om 14.30u in De Lievekamp, Oss.

Floddertje (3+) door Theater Familie, geschreven door Wil van der Meer. Over het meisje dat zo graag vies wil zijn, naar het boek van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Een muzikale, acrobatische voorstelling. Vanmiddag om 16u in Orpheus, Apeldoorn; donderdag en vrijdag om 14 en 16u in oude Luxor Theater, Rotterdam; zaterdag om 14 en 16u in De Lawei, Drachten; zondag om 14 en 16u in Stadsschouwburg, Groningen; 7 mei om 14 en 16u in Schouwburg, Cuijk (www.floddertje.nl)

Op reis met De Gouden Boekjes (5+) van Bos Theaterproducties is gemaakt door Leopold Witte en Kees van der Vooren. Acteurs en muziekinstrumenten brengen de legendarische Gouden Boekjes tot leven. Donderdag om 14u in Kennemer Theater, Beverwijk; vrijdag om 14u in De Schalm, Veldhoven; zaterdag om 14.30u in Schouwburg Almere; zondag om 14.30u in Agnietenhof, Tiel en 7 mei om 14.30u in 't Speelhuis, Helmondwww.bostheaterprodukties.nl

Pinokkio (6+), musical van de Vlaamse Studio100 met Kristel Verbeke van K3 als Nina Ballerina, en Anne Deliën als het jongetje Pinokkio dat een echt mens wil worden. Donderdag, vrijdag en zondag om 15u, zaterdag om 15u én 19u in Chassé Theater, Breda.

Oma’s (3+) door Cees Brandt. Twee oude dames zoeken een kind om oma te kunnen worden. Zaterdag in Verkadefabriek, Den Bosch, zondag in de Rotterdamse Schouwburg en op 7 mei in Muziekcentrum Eindhoven.

De club van lelijke kinderen (9+) door Jeugdtheater Hofplein. Een generaal besluit alle lelijke kinderen in een tehuis te stoppen. Maar daar zijn zij het helemaal niet mee eens. De allerlaatste voorstellingen zijn op 7 mei om 14.30u en 19u in het Hofpleintheater, Rotterdam.

MUZIEK

Kikker Swingt! is een vrolijk jazzconcert door het Tony Overwater Kwintet, zaterdag om 15u in Gemeentemuseum Den Haag. Daar is ook de tentoonstelling Kikker met een grote K te zien, met originele tekeningen van Max Veldhuijs (t/m 25 mei).

Hocus Pocus, familieconcert door Het Gelders Orkest o.l.v. Jussi Jaatinen dinsdag (14.30u) en woensdag (11u) in Musis Sacrum, Arnhem.

Klankspeeltuin (7-11 jr) in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam: je eigen klankwereld scheppen met muziekmachines, installaties en computers. Je bent componist zonder dat je noten hoeft te kunnen lezen. Op woensdag van 14.30 tot 16u en zondag van 12.30-14u en van 14.30 tot 16u. Reserveren noodzakelijk: tel. 020-7882000 of klankspeeltuin@muziekgebouw.nl.

TENTOONSTELLINGEN

Kinderatelier(7-12 jaar) in het Mondriaanhuis. Een spannend kunstwerk maken met driehoeken, vierkanten, rechthoeken en cirkels. Woensdag 7 mei van 14 tot 16u in het Mondriaanhuis, Kortegrtacht 11 in Amersfoort. Tel. 033-4620190 (www.mondriaanhuis.nl)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden