agenda jong

HARRY POTTER..

Harry Potter en de Relieken van de Dood, het nieuwe boek van de kleine wizard komt uit in de nacht van vrijdag op zaterdag. Reden voor een PotterParty, vrijdag om 21u in en rond de Laurenskerk in Rotterdam. Zie ook: www.wizardzone.nl en www.potterparty.nl. Het Spoorwegmuseum in Utrecht houdt bovendien een Harry Potterweekend - het museum is zaterdag en zondag veranderd in Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus pocus (www.spoorwegmuseum.nl).

THEATER

OZ (8+) door Kwatta. Dorothy zoekt de tovenaar, de geweldig tovenaar van OZ. Zaterdag om 19.30u, zondag om 14.30u (première) in Het Badhuis, Nijmegen.

Zo plat als de wereld (5+) door Het Filiaal. Drie heren zingen, springen en buitelen. Een snel gemonteerde voorstelling van Monique Corvers. Zondag in Chassé Theater, Breda en woensdag in Agnietenhof, Tiel.

Matroos in de Doos (4+) door Theater Terra, gebaseerd op het boek van Daphne Deckers. Marijn gaat met zijn moeder verhuizen. Als zijn slaapkamer in een zee verandert, kruipt hij in een verhuisdoos. Zondag om 14 en 16u in het Zaantheater, Zaandam en woensdag om 14u in Schouwburg Amstelveen.

Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt, reprise van de theaterhit van Jetse Batelaan uit 2005 door Max. Met veel grappen, onhandigheid en weinig gebeurtenissen. zaterdag om 19.30u in Kumulustheater, Maastricht en zondag om 15u in de Rotterdamse Schouwburg.

Ronja de Roversdochter (7+) van Astrid Lindgren door Het Laagland. Regie: Inèz Derksen. Dansende rovers, zingende vogelheksen, muzikale trollen, de geur van bos en een bijzonder kind. Zaterdag om 19.30u in De Lawei, Drachten en zondag om 15u in De Warande, Turnhout.

MUZIEKTHEATER

Canterbury Tales (7+) door Jeugdtheaterhuis Zuid Holland. Zesenveertig jongeren spelen middeleeuwse pelgrims vol verhalen in de Canterbury Tales. Zaterdag om 19.30u (première) en zondag om 14.30u in de Goudse Schouwburg www.jeugdtheaterschool.nl

De club van lelijke kinderen (9+) door Jeugdtheater Hofplein. Een generaal besluit alle lelijke kinderen in een tehuis te stoppen. Maar daar zijn zij het helemaal niet mee eens. Vrijdag en zaterdag (première) om 20u en zondag om 14u in het Hofpleintheater, Rotterdam. www.jeugdtheaterhofplein.nl

Simmen (7+) door Artemis. Over de wreedheid van het computerspelletje The Sims en de verschillen tussen spel en echt. Vanavond t/m zaterdag om 19u (vrijdag première), zondag om 15u en woensdag om 14u in Theater Artemis, Den Bosch.

In de Nesten (6+) is exclusief en eenmalig: Jeugdtheatergezelschap Stella speelt in de grote zaal, met het voltallige Residentieorkest, een sprookje over de prinsesjes Rafie, Kraai en Mus. Zondag om 14.15u in Dr Anton Philipszaal, Den Haag (www.stella.nl).

Tante Patent (8+) door Firma Rieks Swarte. Naar een krantenstrip van Annie M.G. Schmidt over tante Patent met haar kordate hersens. ‘Waarom doet u niet gewoon? Het leven kan zo gemakkelijk zijn wanneer men gewoon doet!’ Vrijdag in Spijkenisse (De Stoep), zaterdag in Alkmaar (De Vest), zondag in Groningen (Stadsschouwburg). www.firmarieksswarte.nl

Roodkapje Sonnevanck (5+). Inclusief het rode kapje, het mandje, het rechte pad en de wolf. Jazzy muziektheater door Jeugdtheater Sonnevanck. Zondag om 15u in Capellenborg Theater in Wijhe en woensdag om 14u in Twentse Schouwburg, Enschede.

Tantes(7+) door Xynix Opera met muziek van Fons Merkies. Over lieve tantes die weinig lieve plannen hebben met kinderen. Geïnspireerd op Hitchcock's films. Zaterdag om 19.30u in De Krakeling, Amsterdam en zondag om 15u in LAKtheater, Leiden.

Vlieg en de verkikkerde Pad (6+) door Kwatta gaat over ‘verpadden en verkikkeren en over alles wat mooi en lelijk is’. Tekst en regie: Josee Hussaarts. Zondag om 14.30u in De Krakeling, Amsterdam.

De Fabeltjeskrant (6+), musical over de gestresste tv-maker Theo Teevee die in het Dierenbos verzeild raakt. Vrijdag om 19.30u in Markant, Uden; zaterdag en zondag in De Tamboer, Hoogeveen en woensdag om 19u in De Koornbeurs, Franeker.

Henkelmannetje (4+) van Tafel van Vijf gaat over twee broers die op reis gaan, een konijn en een vos tegenkomen en belanden in een griezelig circus. Regie en (poppen)spel van Herman van Baar. Zondag om 14.15u in Theater Zuidplein, Rotterdam en woensdag om 15u in Cultura, Ede.

MUZIEK

Slagschaduw (6+), concert over een wereld tussen droom en werkelijkheid door Michiel van Dijk (klarinet), Louis Lanzing (trompet), Jan van den Boomen (contrabas), Thijs Borsten (piano) en acteurs. Zaterdag en zondag om 13.30 en 15.30u in het Concertgebouw, Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden