agenda jong

KUNST..

KAAP of de Kleine Biennale (4+). Een internationale kunstmanifestatie met nieuw werk voor kinderen en volwassenen op een spannend forteiland. Je kunt draken vangen (die kleurenblind zijn), lekker stil zitten (mediteren), en er zijn engelen die muziek maken op trompetten van keramiek. Van 11 mei t/m 22 juni elke zondag én Tweede Pinksterdag van 10u tot 18u. In Fort Ruigenhoek, Groenekan (bij Utrecht). www.kaapweb.nl

DANS

Beeldschoon (6+) door Introdans Ensemble voor de Jeugd bestaat uit vier ‘sportieve’ dansstukken van Karin Post, Jody Sperling, Alwin Nikolaïs en Daniel Ezralow. Zaterdag om 19u in Schouwburg, Almere; zondag om 14.30u in Stadsschouwburg, Groningen.

THEATER

Een Odyssee van Wederzijds (10+). Bijzondere buitenproductie vol zee, wind en muziek, over Odysseus die tien jaar over zee zwierf, verlangend naar zijn vrouw en zoon. Zaterdag om 19.30u, premiere zondag om 14.30u (www.wederzijds.nl).

Bombay (8+) door Huis aan de Amstel, Tropenmuseum en Plan Nederland. Over de drukke stad in India, waar mensen dag en nacht geloven en dromen, en van niets iets maken. Vrijdag om 19u in het O.T. Theater, Rotterdam (www.bombaytheatertour.nl).

Binnenpret (4+) van Peter Zegveld is een voorstelling over binnen en buiten en tevens een slimme handleiding voor een fijner innerlijk leven. Woensdag om 14.30u in Schouwburg Almere (www.frontaal.com).

Liggen op je rug (5+) door Bonte Hond. ‘Ik ben nooit bang in het donker, want als ik slaap dan vlieg ik, en bovendien ben ik eigenlijk een prinses, en die zijn altijd de baas.’ Voorstelling van Noël Fischer over grote en kleine dromen. Zondag om 14.30 en 16.30u in Toneelschuur, Haarlem

Verf (8+) door Beumer & Drost wil kleur brengen in ieders leven. Zowel letterlijk als figuurlijk. Woensdag om 14u in Munttheater, Weert.

De wonderbaarlijke geschiedenis van Betje Bloem (4+) door Unieke Zaken. Omdat iedereen haar verjaardag is vergeten, koopt Betje Bloem een cadeau voor zichzelf. En dat wordt het allermooiste cadeau. Maandag om 15u in De Regentes, Den Haag (www.uniekezaken.nl).

MUZIEKTHEATER

Pom, pom, pom (6+) is een muzikaal verhaal over Benjamin IJsbrand Beer door Herman van Veen, Edith Leerkes en Babette van Veen. Zondag om 14.30u in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

Floddertje (3+) door Theater Familie, geschreven door Wil van der Meer. Over het meisje dat zo graag vies wil zijn, naar het boek van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Een muzikale, acrobatische, vrolijke voorstelling. Zaterdag om 14 en 16u in De Purmaryn, Purmerend; zondag om 14 en 16u in De Flint, Amersfoort; maandag om 14 en 16u in Stadsschouwburg, Amsterdam en 14 mei om 14 en 16u in Isala Theater, Capelle a/d IJssel (www.floddertje.nl)

Op reis met De Gouden Boekjes (5+) van Bos Theaterproducties is gemaakt door Leopold Witte en Kees van der Vooren (muziek). Acteurs en muziekinstrumenten brengen de legendarische Gouden Boekjes tot leven. Zaterdag om 14u in Stadsschouwburg Middelburg; zondag en maandag om 14u in De Vest, Alkmaar en woensdag om 14u in De Lampegiet, Veenendaal. Zie ook:www.bostheaterprodukties.nl

Oma’s (3+) door Cees Brandt. Twee oude dames zoeken een kind om oma te kunnen worden. Woensdag in Theater Schuurkerk, Maassluis.

Porgy en Bess (7+) door Frank Groothof. Het tragische liefdesverhaal van de kreupele arme Porgy en zijn mooie Bess komt tot leven door Frank Groothof en zijn muzikanten. Vrijdag om 19.30u in Chassé Theater, Breda; zaterdag om 19.15u in Posthuis Theater, Heerenveen en zondag om 14.30u in Parktheater, Eindhoven.

MUZIEK

Klezmerklankspeeltuin voor kinderen van 7 t/m 11 jaar in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. Je kunt spelen op een Joods instrument, de sjofar, en klezmermuziek maken. Op 10 en 11 mei t.g.v. het Joods Muziek Festival. Meer informatie op www.ijmf.org. Tel. 020-7882000. Reserveren kan ook via een mail aan: klankspeeltuin@muziekgebouw.nl.

Ogen Dicht? (6+), een concert in het donker, waar toch heel wat te zien is door Gregor Horsch (cello), Bert van den Brink (piano),met tekst van Tjeerd Bisschof. Zaterdag (15u) in Muziekcentrum Enschede.

De Reisgenoot, muzikaal sprookje naar Hans Christian Andersen op muziek van Ford door Asko Ensemble o.l.v. Otto Tausk, dinsdag in Muziekcentrum Enschede.

Hocus Pocus, familieconcert door Het Gelders Orkest o.l.v. Jussi Jaatinen m.m.v. Edwin Rutten (verteller), muziek van o.a. Dukas (De Tovenaarsleerling). Vrijdag in Schouwburg Amphion, Doetinchem.

Hans en Grietje van Humperdinck en muziek van Mozart en Sjotakovitsju in een ‘Moederdagconcert’ door Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest o.l.v. Robert Beltran. Zondag om 19u in De Doelen, Rotterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden