Agenda jong

THEATER..

Ozo heppie (8+), vrolijke verhalen en liedjes door Joke van Leeuwen, met Caroline Deutman als 'swingende oma' aan de piano. Zondag om 15u in Chassé Theater, Breda.

Zinder (8+) is een installatie waarin beeldende kunst, theater en muziek elkaar ontmoeten. Maandag om 15u in het Stella Theater in Den Haag.

Koffers op reis (8+), coproductie van Het Laagland en Theater de Citadel, over onderweg zijn of aankomen, zoeken of vinden. En over de liefde. Zondag om 14.30u in Het Laaglandtheater in Sittard, maandag om 14u in de Stadsschouwburg in Utrecht.

Verhalen van overzee (10+). In de 17e eeuw bestuurt Johan Maurits van Nassau de kolonie Nieuw Holland in Brazilië. Teatro Munganga verbindt die gebeurtenis met het heden. Vandaag om 13.30u in Podium Mozaïek in Amsterdam.

Groener Gras (7+), door BonteHond. Over een voetbalclub met jongens en meisjes, over je best doen, meespelen of niet, over zoenen en lef hebben. Zaterdag om 19.30u in het Agora Theater in Lelystad.

Stormgek (8+) door Huis a/d Amstel. Tekst van Paul Pourveur en Pauline Mol over het meisje Brit dat het middelpunt is van twee halve gezinnen. Zaterdag om 19u in de Leidse Schouwburg, dinsdag en woensdag om 19.30u in Bellevue in Amsterdam.

De Hompelaar (10+), jubileumvoorstelling van Ad de Bont (tekst en regie), door Wederzijds en Theater Gnaffel, over een bijzonder dorp vol onvervulde verlangens. Woensdag om 15u in de Kunstmin in Dordrecht.

De Kopvoeter (15+), tekst van Esther Gerritsen over een kunstenares die verlamd is en toch kan schilderen. Door Het Syndicaat. Vanavond om 20u in de Toneelschuur in Haarlem, dinsdag om 20u in Orpheus in Apeldoorn, woensdag om 20.30u in Theater a/h Spui in Den Haag.

Soms verdwaal ik in een draak (4+) door Max. Over vier kinderen in een sprookjesbos. Woensdag om 14.30u in De Kampanje in Den Helder.

Fabian, of het land dat niet bestond (6+) van Josee Hussaarts door Kwatta. Over de fantasievolle Fabian die op een dag verdwijnt in zijn eigen land. Zondag en maandag om 14.30u in het Badhuis in Nijmegen, woensdag om 15u in De Lawei in Drachten.

Over de rand (3+) van Kees van der Vooren, Cees Brandt en Siem van Leeuwen. Een keurig heerschap en een robuuste zeeman krijgen ruzie. Woensdag om 14u in De Kring in Roosendaal.

Nog meer kindercabaret (6+). Pieter Tiddens komt met een nieuw programma over boos zijn ‘voor beginners’. Maandag om 14.30u in De Krakeling in Amsterdam.

MUZIEKTHEATER

Eigenwijs (6+), de inventieve muzikanten van Samba Salad troeven elkaar af in tal van stijlen en smaken met hun multi-instrumentale inzet en X-factor als inzet. Vrijdag om 19u in het Posthuis Theater in Heerenveen.

Nijntje op vakantie(4+), derde Nijntje-musical van Ivo de Wijs en Joop Stokkermans naar de verhalen van Dick Bruna. Zaterdag in De Reehorst, Ede, zondag en maandag (première) in Stadsschouwburg, Utrecht, woensdag in Singer Theater, Laren.

Goud (7+) is een bewerking van het sprookje Repelsteeltje, met muziek van Händel. Door Xynix Opera en het Carthago Barok Consort. Woensdag om 19.30u in Parkstad Theater in Kerkrade.

Don Quichot en zijnen ijzeren wil (8+) door Artemis. Vergezeld door een blazersensemble trekt Don Quichot (Bert Luppes) met theater Artemis de grote zaal in. Ten strijde tegen de tijdgeest. Zaterdag om 19.30u in Twentse Schouwburg in Enschede, zondag om 14u in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Ali Baba de musical (6+). Hakim verzamelt rovers (en muziek) uit allerlei landen en buitelt op zijn onnavolgbare wijze door de sprookjes van 1001 nacht. Zondag om 14.30u in het Parktheater in Eindhoven, maandag om 14.30u in de Vest in Alkmaar.

Klein Duimpje in de goot (5+). Peter Zegveld laat Klein Duimpje verlangen naar zijn eigen sprookjesland, want het echte leven is geen pretje. Zondag om 14u in de Stadsschouwburg in Utrecht.

De Kleine Kapitein (6+), een spannende bewerking van de befaamde boeken van Paul Biegel door Tom Sijtsma in regie van Bruun Kuijt. Maandag om 14 en 16u in Theater a/d Parade in Den Bosch.

Sheherazade en de vertellingen uit 1001 nacht (7+). Frank Groothof stort zich, in een mix van Arabische en Noord-Afrikaanse muziek op de befaamde geschiedenis van de sultan van Bagdad. Zondag om 14.30u in de Schouwburg in Almere, maandag om 14.15u in het Zaantheater in Zaandam.

TENTOONSTELLINGEN

Robot Zoo, reuze robotmodellen van dieren (giraffe, sprinkhaan, vleermuis) die je laten zien hoe dieren in elkaar zitten en hoe ze bewegen. Voor iedereen vanaf 4 jaar, t/m 28 oktober in het Museon, Den Haag. Tel. 070-3381338 (www.museon.nl).

Hoedje op voor Rembrandt, foto’s van kinderen die deden alsof ze voor de schilder Rembrandt poseerden, met kleren uit die tijd. De foto’s zijn van Marije van der Hoeven. In Villa Zebra, Rotterdam, t/m zondag.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden