agenda jong

DANS..

Drijfzand (12+) van Danstheater Aya gaat geweld, woede en onmacht. Spanning is soms leuk, maar kortsluiting? Reprise. Vanavond in Goes, Theater Mythe.

Love2dance (8+) gaat over dansen als je verliefd bent en versieren, zoals dat over de hele wereld op verschillende manieren gebeurt. Door het Internationaal Danstheater. Zondag in De Schalm in Assen.

MUZIEKTHEATER

Peter Pan was hier (6+) van Theatergroep Max. gaat over grote dromen, zoals Peter Pan die had, bijvoorbeeld om te kunnen vliegen. Tekst en regie: Moniek Merkx. Vrijdagavond, zaterdag (uitv.) en zondag (uitv.) in De Krakeling in Amsterdam.

Pinokkio (6+), musical van de Vlaamse Studio100 met Kristel Verbeke van K3 als Nina Ballerina, en Anne Deliën als het jongetje Pinokkio dat een echt mens wil worden. Zaterdag en zondag in Alphen a/d Rijn, Castellum Theater, dinsdag en woensdag in Schouwburg Het Park in Hoorn.

Don Q & Sancho P (15+) door Het Laagland. Een ‘ruige’ muzikale roadtrip. Over de grenzen van de verbeelding en vriendschap. Vanavond in de Rotterdamse Schouwburg.

Oma’s (3+) door Cees Brandt. Twee oude dames zoeken een kind om oma te kunnen worden. Zondag in Gemert, De Eendracht; woensdag in Leidschendam in Theater Camuz.

Het huis van de moskee (10+), muziektheater naar het boek van Kader Abdolah. Door Beer, met René Groothof als Aga Djan, een tapijthandelaar in Iran die moet toezien hoe zijn land verandert door de Ayatollahs. Zondag in Dordrecht (Kunstmin).

Porgy en Bess (7+) door Frank Groothof. Het tragische liefdesverhaal van Porgy en Bess komt tot leven door Frank Groothof en zijn muzikanten. Zaterdagavond in Leeuwarden, Stadsschouwburg De Harmonie. Zondagmiddag in de Arnhemse Schouwburg.

The Black & the Beautiful, opera naar Shakespeare’s Othello door Xynix Opera. Zondagmiddag in de Rotterdamse Schouwburg.

MUZIEK

Lisa’s wiegelied, reis over de wereld in muziek en beelden door Peter Brunt (viool), Michiel Weidner (cello, cimbaal), en poppenspelers Silke Hundertmark en Irene van Geest, zaterdag en zondag (13.30 en 15.30u) in Amsterdam, Concertgebouw (KZ).

De Reisgenoot muzikaal sprookje naar Hans Christian Andersen van Ford door Asko Ensemble o.l.v. Otto Tausk, zondag (14.30u) in Leystad, Agora.

De Orkestkeuken, familieconcert door Holland Symfonia o.l.v. Joan Berkhemer m.m.v. Kees Hulst (acteur) en Anderske Kaspersma (sopraan). Zondag (14u) in Haarlem, Philharmonie.

Hoe een Eskimo zwart kan zien, kinderconcert door Calefax Rietkwintet, zondag (14 en 15.30u) in Rotterdam, De Doelen.

THEATER

Bombay (8+) door Huis aan de Amstel, Tropenmuseum en Plan Nederland.

Bombay speelt op grote locaties, dat maakt de voorstelling op zichzelf al bijzonder. Het stuk gaat over de drukke stad in India vol mensen vol verlangens. Première zondag 15u Theater Zwembad de Regentes in Den Haag. www.huisaandeamstel.nl

Zinder 2008 (8+) door Stella Den Haag. Derde editie van een minifestival van Stella Den Haag, waar jonge theatermakers en beeldende kunstenaars je zintuigen doen zinderen. Première zondag om 15u Stella Den Haag, Den Haag. www.stella.nl

Starring #11: Drie, twee, één...! (12+) gaat over de laatste 23 minuten voordat de wereld vergaat en daarna. Door 17 Haarlemse jongeren o.l.v. Thomas B.J. Bijsterbosch. Vanavond, vrijdag en zaterdag om 20.30u in de Toneelschuur, Haarlem.

Later is te laat (6+) door Artemis. Kinderen verstaan gedichten soms beter dan volwassenen omdat ze zonder omwegen de kern zien. Artemis gaat dit testen met gedichten van Jacques Prévert. Woensdag in Den Bosch, Theater Artemis.

De wonderbaarlijke geschiedenis van Betje Bloem (4+) door Unieke Zaken. Omdat iedereen haar verjaardag is vergeten, koopt Betje Bloem een cadeau voor zichzelf. Het mooiste cadeau. Zaterdag en zondag in het Amstelveens Poppentheater.

www.uniekezaken.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden