Afvalverwerker Attero verkocht

Het voormalige afvalverwerkingsbedrijf van zes provincies en ruim honderd gemeenten dat in 2010 werd verzelfstandigd tot Attero, wordt vrijwel zeker verkocht aan investeringsmaatschappij Waterland voor 170 miljoen euro.

AMSTERDAM - De aandeelhouders en de ondernemingsraad moeten het plan nog goedkeuren. Als grootste aandeelhouder zou de provincie Brabant ruim 50 miljoen euro kunnen bijschrijven.

Aterro heette tot 2010 Essent Milieu en is voor 74 procent eigendom van 6 provincies en voor 26 procent in handen van 116 gemeenten. Attero is eigenaar van de afvalverbrandingsinstallatie in Wijster, een vergistingsinstallatie in Groningen, diverse composteerinstallaties en een aandeel in verschillende afvalverwerkingsbedrijven.

In 2012 boekte Aterro een omzet van 325 miljoen euro en maakte het 34 miljoen euro winst. De beoogde nieuwe eigenaar Waterland Private Equity Investments, wil desgevraagd niets kwijt over zijn plannen met het bedrijf.

Waterland heeft een eigen vermogen van 2,5 miljard euro en investeert in ruim 250 bedrijven in Nederland, België, Duitsland en Polen. Met het afvalbedrijf ziet het 'mogelijkheden voor verdere groei, gedreven door ontwikkelingen op gebied van onder meer afvalscheidingstechnologie en internationalisatie', meldt Waterland in een persbericht. 'Attero heeft een sterke activiteitenportefeuille op het gebied van duurzame energie en de verwerking van afvalstromen.'

Volgens directeur Pierre Vincent van Attero ondersteunt Waterland de strategie om naast huishoudelijk afval meer bedrijfsafval en geïmporteerd afval te contracteren. De voorzitter van de aandeelhouderscommissie, Bert Pauli, verzekert dat de werkgelegenheid behouden blijft.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden