Afspraken

In het artikel 'Er moet meer vlees en bloed in Nova.' (de Volkskrant, 24 juni) wordt ten onrechte de indruk gewekt dat de voorzitter van de Tweede Kamer afspraken met de media - in dit geval de redactie van Den Haag Vandaag - zou hebben geschonden....

Voorafgaand aan de verkiezing van de voorzitter door de Tweede Kamer heeft de redactie van Den Haag Vandaag de stafdienst Voorlichting van de Tweede Kamer benaderd met het verzoek of de gekozen voorzitter diezelfde dag aan het televisieprogramma wilde meewerken.

Dit verzoek, alsmede alle andere verzoeken voor interviews, zijn voorgelegd aan de voorzitter. Bij de beoordeling van al deze verzoeken bleek dat het verzoek van Den Haag Vandaag niet ingewilligd kon worden omdat de heer Weisglas reeds zelf een afspraak had gemaakt met een ander televisieprogramma, waarvan de uitzendtijd gedeeltelijk gelijk liep. Van schending van gemaakte afspraken was absoluuut geen sprake, omdat er aan Den Haag Vandaag geen toezeggingen waren gedaan. Evenmin heeft dus een inhoudelijke afweging plaatsgehad op basis van de kwaliteit van verschillende televisieprogramma's.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden