Afscheid in A’dam van Duisenberg

Hoogwaardigheidsbekleders uit binnen- en buitenland nemen zaterdag tijdens een herdenkingsbijeenkomst in het Concertgebouw in Amsterdam afscheid van Wim Duisenberg. Na afloop heeft in besloten kring de uitvaart plaats....

Van onze verslaggever

Kroonprins Willem-Alexander, premier Balkenende, minister Zalm van Financiën en staatssecretaris Wijn van Financiën zullen aanwezig zijn. Dit meldde de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag.

Jean-Claude Trichet, Duisenbergs opvolger als president van de Europese Centrale Bank, zal een toespraak houden. Namens de Nederlandse regering spreekt Zalm. Ook Nout Wellink, opvolger van Duisenberg als directeur van De Nederlandsche Bank, houdt een gedenkrede. De Duitse minister van Financiën Eichel is uitgenodigd, maar zijn woordvoerster kan nog niet zeggen of hij komt.

Mr. Pieter van Vollenhoven, een vriend van Duisenberg, zal ook in het Concertgebouw zijn. Naar verwachting komen ook vrienden van Duisenberg uit het Nederlandse culturele leven, zoals de schrijver Harry Mulisch.

Alleen genodigden zijn welkom op de bijeenkomst. De nabestaanden van Duisenberg willen de media niet toelaten tot het Concertgebouw. In de rouwadvertentie van de familie, die gisteren in de kranten verscheen, stond dat de begrafenis in besloten kring zal plaatsvinden en dat bloemen vrijdag kunnen worden bezorgd bij een uitvaartcentrum in Amstelveen.

Duisenberg, die in de jaren zeventig minister van Financiën was in het kabinet-Den Uyl, overleed afgelopen zondag aan hartfalen in zijn Franse buitenverblijf. Hij werd 70 jaar. Zijn echtgenote Gretta trof hem levenloos aan in het zwembad. Maandag werd het stoffelijk overschot overgebracht naar Nederland.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden