Afluisterprikkel

Paniek! Jongens worden zeikerdjes! De vervrouwelijking in het onderwijs is de oorzaak, leest Niche. Internationaal alarm, in de VS, Engeland, Frankrijk en nu ook Nederland....

Peter van den Berg

Erg subtiel is de apparatuur niet. Het pakket bestaat uit meer dan één schroefje voor in de wand. In de verte lijkt het ding op een ventilator. 'Hear Faraway Sounds. Listen to sounds even through windows', meldt de verpakking. Hierdoor aangespoord besluit Niche de gok te wagen.

Het in elkaar zetten is vrij eenvoudig, hoewel enige hulp van de personal assistant (PA) van Niche toch noodzakelijk is. Batterij inbrengen, schroefje aandraaien, schotel erop, microfoon richten.

Niche zet het apparaatje op een muur van de kamer van de hoofdredacteur. Een afgrijselijk gepiep is het gevolg. Verder niets te horen. De apparatuur bij een raam van een vergaderruimte geplaatst, levert het volgende op: 'We zijn enorm goed in vorm.' Maar dat valt ook op te vangen als het oor goed tegen de deur wordt gedrukt.

Een succes, deze Spy Supersonic Ear? Niet enorm, vindt Niche. De werking valt het best samen te vatten met de woorden van de PA: 'Afluisteren lukt het best als iedereen z'n kop dicht houdt.' Dat doet het ergste vrezen voor de andere pakketten in deze serie: Spy Binoc's, de Metal Detector en de Spy Camera met zonnebril. Uitgebracht door Wild Planet Toys in San Francisco. Op hun website: 'Wild Planet maakt innovatieve producten, die zowel ouders als kinderen aanspreken. Onze producten prikkelen de verbeelding, vergroten de creativiteit en roepen positieve gevoelens op zonder geweld.'

Wat kost dit pakket? Schrik niet, 29,95 euro. Daarbij komt nog de batterij van 4,50 euro. Bijna 35 euro voor een richtmicrofoontje. En worden jongens hier kerels van? Eerder gedesillusioneerd. Wild Planet maakt producten die vooral de portemonnee van de fabrikant prikkelen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden