Afghaanse dorpen beschoten door Taliban

Bij luchtaanvallen die de Taliban donderdag uitvoerden op dorpen ten noorden van de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zeker twintig mensen, voornamelijk kinderen, gedood....

AP

AP

KABUL

Het twintig kilometer ten noordwesten van Kabul gelegen dorp Kalaquan werd vrijwel volledig verwoest. Volgens getuigen bombardeerden de Taliban het dorp met clusterbommen. De getuigen zeiden zeker twintig lijken tussen het puin te hebben zien liggen. De doden werden, in overeenstemming met het islamitisch gebruik, direct begraven. Gewonden werden naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Mensen liepen met kleine kinderen in hun armen en gewonden werden op vrachtwagens en ezels geladen.

De Taliban, die hebben gezworen Kabul tot aan de dood te zullen verdedigen, hebben versterkingen naar de frontlinies gestuurd voor het geval het voormalige regeringsleger opnieuw zou proberen op te trekken in de richting van de hoofdstad.

Woensdag joegen de Taliban volgens getuigen de soldaten van ex-minister van Defensie Ahmed Shah Massoud in de heuvels bij de strategische Khair Khay-pas ten noorden van Kabul op de vlucht.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden