Afgestudeerde kunstenaars tonen werk op Art Amsterdam

Op de komende kunstbeurs Art Amsterdam is voor het eerst werk te zien van net afgestudeerde kunstenaars van alle Hogescholen voor de Kunsten....

ANP

ANP

AMSTERDAM

Met de presentatie wil de Stichting Art Primeur beginnende en veelbelovende kunstenaars een betere kans geven voor het voetlicht te treden. Volgens Laura Rietsema-Roël van Art Primeur is hetmoeilijk je als afgestudeerd kunstenaar uit de regio in het kunstmekka Amsterdam te presenteren, zo zei ze woensdag tijdens een persbijeenkomst in Arti in Amsterdam. 'De kloof tussen opleiding en praktijk is enorm.'

Art Primeur vormt een belangrijk onderdeel van Art Amsterdam, de eerste kunstbeurs die van 4 tot en met 7 mei in de Beurs van Berlage in Amsterdam plaatsvindt. De manifestatie is een initiatief van drie galeriehouders die wat meer dynamiek in de kunst willen. Dertig Nederlandse galeries die 'risico's durven en willen nemen' doen er aan mee. De meeste deelnemers komen uit Amsterdam en Rotterdam.

Enkele galeries zijn ook vertegenwoordigd op de KunstRAI, die van 9 tot en met 14 mei in de RAI in Amsterdam plaatsvindt. Organisator Jasper Bode ziet zijn Art Amsterdam niet als een concurrent van de KunstRAI. Er is volgens hem best plaats voor twee kunstbeurzen. Bode verwacht vierduizend bezoekers te trekken.

Galerie Serieuze Zaken zal tijdens de beurs nieuw werk van Rob Scholte presenteren. Scholte werkte er al aan voor de bomaanslag eind vorig jaar waarbij de kunstenaar beide benen verloor.

De zeefdrukken, getiteld Golden Horizon, zijn na Amsterdam ook op Tenerife en in München te zien.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden