AFFICHE

De schrijver F.B. Hotz noemde The Beau Hunks onlangs in deze krant zijn favoriete band. Hij verkeert in goed gezelschap want het Amerikaanse weekblad Newsweek omschreef de groep ooit als 'the best thing from Holland since tulips'....

Tussen 1935 en 1965 was Al(fredo) Gallodoro de legendarische eerste altsaxofonist van het Paul Whiteman Orkest. De Amerikaan is nu 83 en heeft voor zijn komst naar Nederland flink gerepeteerd, zo weet Schreuders.

Op een zwarte achtergrond gebruikte Schreuders alleen rood (de saxofoon) en groen (de contour rond de naam van de artiest) om de sfeer van de muziek en haar vertolker te treffen. In de kaderrand - alleen Schreuders maakt ze zo - komen beide kleuren terug. De vermelding van de diverse optredens is onder aan het eigenlijke affiche gehangen. Essentiële informatie is helder gerangschikt in plaats van deze in het affiche te proppen.

Piet Schreuders (1951), bij een groter publiek bekend als hoofdredacteur annex uitgever van De Poezenkrant en Furore: 'Voor het affiche had ik niet meer dan een middag ter beschikking. Ik ben er niet helemaal tevreden over. Het was misschien mooier geweest als ik de onderkant van de saxofoon een stukje uit het kader had laten zakken.'

Op 6 november neemt Piet Schreuders de H.N. Werkmanprijs van de stad Amsterdam in ontvangst. Hij krijgt de prijs voor zijn raillerende boek Lay In-Lay Out (en ander oud zeer), waarvan volgende week de derde druk verschijnt.

Hub. Hubben

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden