Advocaten Meromi: 'stop verkoop Slotervaartziekenhuis'

De rechter moet onmiddellijk een stokje steken voor de voorgenomen verkoop van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis aan zorgondernemer Loek Winter via zijn MC Groep.

null Beeld anp
Beeld anp

Dit betoogden de advocaten van minderheidsaandeelhouder Meromi maandag voor de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. In Meromi hebben de kinderen van voormalig bestuursvoorzitter Aysel Erbudak een belang.

De raadslieden kenschetsten de deal tussen het Slotervaart, meerderheidsaandeelhouder Delta en andere belanghebbenden als 'een vluggertje'. Daarbij zouden rechten met voeten worden getreden, terwijl er nog een procedure bij dezelfde Ondernemingskamer loopt over mogelijk wanbeleid bij Delta.

Het Slotervaartziekenhuis en Delta zeggen dat ontbinding van de deal met Loek Winter een onbegaanbare route is voor de continuïteit van het ziekenhuis. Het ziekenhuis staat er financieel slecht voor en er ligt geen alternatief plan. Het Slotervaart zit in 'een wurgklem' door de machtsstrijd tussen de aandeelhouders Delta en Erbudak, stelde de bestuursvertegenwoordiger van het ziekenhuis. Een transactie met de MC Groep 'verlost het ziekenhuis van deze aandeelhoudersruzie', zei hij.

Erbudak weerspreekt dat het ziekenhuis er financieel slecht voor zou staan. De cijfers die dit moeten aantonen zijn gemanipuleerd door twee daarvoor ingehuurde externe deskundigen die banden zouden hebben met de MC Groep, betoogde haar advocaat. De raadsman van de MC Groep deed dit af als 'paranoïde insinuaties'.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden