AD doet onderzoek naar affaire Wolfsen

Algemeen hoofdredacteur Jan Bonjer van het AD laat een intern onderzoek doen naar de afwegingen die ertoe hebben geleid dat het AD/Utrechts Nieuwsblad niet heeft gepubliceerd over de huisvestingskosten van de Utrechtse burgemeester Wolfsen....

Charlotte Huisman

‘De stadsredactie heeft mij vrijdag laten weten dat er sprake is van een verstoorde werkrelatie. Ik wil eerst een feitelijke reconstructie van hoe het is gelopen, voordat ik oordeel’, aldus Bonjer.

Burgemeester Wolfsen kwam vorige week in opspraak, toen bleek dat hij de hoofdredacteur en de uitgever van het huis-aan-huisblad Ons Utrecht had gebeld. Hij wilde het hem onwelgevallige stuk over zijn huisvestingskosten uit de krant halen.

De uitgever liet de krant herdrukken zonder het betreffende artikel. De actie mondde uit in een rel over persvrijheid.

Duidelijk werd ook dat journalisten van het AD/Utrechts Nieuwsblad eerder bezig waren met een artikel over hetzelfde onderwerp. Ze deden enkele weken onderzoek. Kalmann zei hierover dat niet tot publicatie is overgegaan omdat de feiten daartoe geen aanleiding gaven.

Kalmann schreef hierover op persoonlijke titel in het AD/Utrechts Nieuwsblad van vrijdag. De stadsredactie zou het niet eens zijn met zijn lezing en zou vooraf ook niet geweten hebben van dit stukje van hun hoofdredacteur, die hiermee zijn straatje zou willen schoonvegen. Dit schrijft de website Allesoverutrecht, die zich baseert op anonieme bronnen. De stadsredactie wil niet reageren.

Charlotte Huisman

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden