Acht jaar geëist tegen vader Maasmeisje

Het Openbaar Ministerie heeft vanmiddag acht jaar gevangenisstraf plus tbs met dwangverpleging geëist tegen de vader van Gessica, tot haar identificatie bekend als het Maasmeisje....

Van onze verslaggever John Wanders

De aanklager acht voldoende bewezen dat vader Antonio G. schuldig is aan doodslag door geweld, ook al is niet onomstotelijk vastgesteld wat de doodsoorzaak is van Gessica. Verder acht het OM overtuigend bewezen dat de vader zijn dochter in stukken heeft gezaagd en in verschillende tassen in de Nieuwe Maas dumpte.

De aanklager acht hem sterk verminderd toerekeningsvatbaar en vindt een langere behandeling noodzakelijk. Er is volgens de officier substantieel gevaar voor herhaling. Verzachtende omstandigheid is dat de psychiatrisch patiënt kort voor de verdwijning van Gessica van zijn behandelaar een medicijn kreeg voorgeschreven dat zijn klachten en zijn stoornis ernstig versterkte. De man lijdt aan paranoia en stemmen in het hoofd die hem opdrachten gaven.

Het medicijn dat hij kreeg was ritalin, bij de man werkte het als een pepmiddel. In combinatie met zijn alcoholverslaving maakte dat zeer aannemelijk dat zijn opgekropte agressie naar buiten kwam en zich uitte tegen Gessica.

Het onderzoek van justitie bleek ter zitting zeer grondig. De verklaringen van de vader over de verblijfplaats van Gessica werden minutieus ontmaskerd als leugens. De verdachte zweeg gedurende de gehele zitting.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden