Aanvullingen & verbeteringen

Niet dr. N. Maes, een Belgische neuropsychiater, is genomineerd voor de Kackadoris-trofee (het Vervolg, pagina 29, 29 okotober), maar de Universiteit van Maastricht die hem bleef tolereren....

In de grafiek over de winstcijfers van Shell (Economie, 29oktober, pagina 7) wordt vermeldt dat de dividenduitkering 46cent bedraagt. Dit is de uitkering voor de aandelen KoninklijkeOlie A. Voor de aandelen Royal Dutch Shell A geldt eendividenduitkering van 23 cent.

In het interview met Samuel Wuersten (bijlage Kunst, pagina14, 27 oktober) wordt gesteld dat Wuersten als eerste deballerina Sylvie Guillem naar Nederland wist te halen.

Dat klopt niet: Sylvie Guillem trad al op 2 november 1985 inNederland op, tijdens het Introdans Gala.

Heleen 'Pieters' van de Universiteit van Utrecht, dieonderzoek deed naar de bezuinigingen in het gevangeniswezen(Economie, pagina 7, 27 oktober), heet niet Pieters maar HeleenPeters.

In het artikel van J. Schaberg (Forum, 25 oktober, pagina 12)ontbreekt de alinea waaruit blijkt dat hij voor aanschaf vanTomahawks is. Die alinea luidt: 'Nederland stemt de krijgsmachtaf op de komende decennia. Het moment kan zich dan gaan voordoendat Nederland, om de eensgezindheid te demonstreren, ook metkruisvluchtwapens aan een operatie wil deelnemen. In navolgingvan andere landen, zouden die in de inventaris moeten wordenopgenomen. Er doet zich daartoe nu een eenvoudige oplossing vooren het is verstandig die te benutten. Ten onrechte onderbouwt deminister zijn voorstel met militaire argumenten; beseft moetworden dat het voor Nederland vooral om politieke wapens gaat.De argumenten van de minister dat Nederlandse troepen hiermeebescherming wordt geboden, missen alle grond.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden