Aanvullingen & verbeteringen

nIn een fotobijschrift bij het verhaal 'Sympathiek door het lot' (Abdicatie koningin Beatrix, Pagina 7, 29 januari) staat dat prinses Juliana werd begraven. Leden van het koninklijk huis worden niet begraven, zij worden bijgezet. Er had bovendien koningin Juliana moeten staan. In het fotobijschrift op de voorpagina wordt de inhuldiging van koningin Beatrix in 1980 per ongeluk kroning genoemd. De balkonfoto van 30 april 1980 (pagina 14) is helaas in spiegelbeeld afgedrukt.


nDe cameraman van het televisieprogramma De Wilde Keuken is Bas Zwartepoorte. In de tv-recensie (V, pagina 2, 28 januari) stonden abusievelijk Maarten Kramer en Joost van Herwijnen genoemd.


nIn het artikel 'Twaalf generaties touwdraaiers' (Economie, pagina 19, 28 januari) stond ten onrechte dat Touwfabriek Van der Lee uit Oudewater en Lankhorst Touwfabrieken uit Sneek de enige Nederlandse touwslagerijen zijn die alle veranderingen sinds de industriële revolutie hebben overleefd. Dat klopt niet: ook Touwfabriek Langman uit Nijkerk (oprichtingsjaar: 1638) produceert nog altijd.


nBij het verhaal 'Groeiwonder af, toch gaat het de Brazilianen beter' (Economie, pagina 24-25, 26 januari) wordt een bevolkingsomvang genoemd van 191 miljard Brazilianen. Daar had 191 miljoen moeten staan.


nIn de toelichting bij de oude kaart van Nederland bij het verhaal 'Romeinse tijd moet uit de klei' (Binnenland, pagina 13, 25 januari) is de naam van Julius Caesar verkeerd gespeld. Er stond Ceasar in plaats van het correcte Caesar.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.