Aanvullingen & verbeteringen

Niet Samir A. wil ‘vandaag nog’ in hongerstaking (Binnenland, pagina 3, 26 oktober), maar één van de gedetineerden in de terreurgevangenis in Vught....

65-plussers die tekortkomen, kunnen bij de sociale dienst bijzondere bijstand aanvragen (Economie, pagina 9, 25 oktober). Dat is niet correct. Ouderen met een onvolledige AOW-uitkering kunnen een beroep doen op algemene bijstand. Bijzondere bijstand is er alleen voor incidentele noodzakelijke uitgaven.

In het nieuwsbericht over de anesthesiezuil in het Almelose Twenteborgziekenhuis (Binnenland, pagina 2, 23 oktober) staat dat ‘vooral zuivere zuurstof een zeer brandbaar gas is’. Dat is onjuist. Wat bedoeld wordt, is dat de aanwezigheid van zuivere zuurstof de brandbaarheid (of ontvlambaarheid) van brandbare stoffen verhoogt.

Zo zijn vaartuigen die van Hongkong naar de Amerikaanse westkust varen via het Suezkanaal slechts drie dagen langer onderweg dan als ze het Panamakanaal kiezen (Buitenland, pagina 4, 21 oktober). Bedoeld wordt: de Amerikaanse oostkust.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden