Aanvullingen & verbeteringen

Het boek De ogen van de Condor van Lydia Rood over de ontheemdenproblematiek in Colombia (Cicero, pagina 24, 1 september) is niet geschreven op verzoek van Vluchtelingenwerk, maar op verzoek van Stichting Vluchteling in Den Haag....

Belicht door gaslantaarns op weg naar hun kamers in Baker street 211b (Cicero, 1 september, pagina 24). Sherlock Holmes en Watson woonden niet op 211b, maar even verder, op 221b. Overigens speelt de Matterhorn geen rol in het boek Het laatste probleem, het fotobijschrift klopt dus niet.

....en hoewel het vier jaar later verschenen Love And Theft aanvankelijk licht teleurstelde door de wat al te jolige toon, heeft ook die plaat inmiddels een plaats in de Dylan-canon verworven. Al was het maar vanwege de verschijningsdatum, 9 september 2001, waardoor de liedjes visionaire eigenschappen werden toegedicht (Kunstbijlage, pagina 16, 31 augustus). De plaat verscheen niet op 9 maar op 11 september 2001, de dag van de aanslagen op het WTC en het Pentagon.

In het artikel ‘De stoep moet terug vanwege het water’ (Voorpagina, 31 augustus) wordt gesteld dat RIONED-directeur Gastkemper heeft gezegd dat een groot deel van het rioolnet aan vervanging toe is. Dit is niet juist, hij beweerde het tegenovergestelde. Op dit moment heeft 93 procent van de gemeenten weinig of geen achterstand bij de vervanging van de riolering.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden