Aanvullingen & verbeteringen

In het artikel ‘Marijnissen wil elite vaker horen’ (Binnenland, 14 april, pagina 9) staat dat het SP-kopstuk dinsdag ‘de Thorbeckeprijs voor politieke welsprekendheid’ ontving....

In het artikel ‘Acceptatieplicht scholen is symboolpolitiek’ roepen Wouter van den Berg en Jose van Egmond (Opinie & Debat, 13 april, pagina 21) de VVD op ‘vóór deze acceptatieplicht te stemmen’. Dat is een fout van de redactie. De auteurs willen natuurlijk dat de VVD tegen de acceptatieplicht stemt.

Maar zelfs grote organisaties als Ofxam Novib en Cordaid, wier aanvragen in eerste instantie werden gehonoreerd, zijn niet zeker van overheidssteun. Ze moeten nog wedijveren om het beschikbare bedrag, dat het totaal van de aanvragen overschrijdt (Binnenland, pagina 6, 12 april). Bedoeld was het tegenovergestelde: er is meer subsidie gevraagd, dan er geld is.

De boete tot 300 procent die de Nederlandse fiscus zwartspaarders kan opleggen, wordt niet berekend over het verzwegen spaarbedrag, zoals staat in ‘Fiscus deelt minder boetes uit’ (Economie, pagina 7, 3 april), maar over de belasting die is ontdoken.

In het artikel ‘Den Uyl negeerde partijwens H-woord’ (Opinie & Debat, 7 april, pagina 20) staat dat de auteur, Martin van Rooijen, in december 1973 aantrad als staatssecretaris met de opdracht om ‘voor de zomer van 1994 de studie over de rente en renteaftrek af te ronden’. Dit moet 1974 zijn.

In het artikel over de Europese Ondernemingsraad van ING (Economie, 3 april, pagina 4) wordt de suggestie gewekt dat het verzet van ING bij het Europese Hof tegen de strafmaatregelen van de Europese Commissie tevergeefs is. Dat is niet juist. Het Europese Hof heeft alleen geen gehoor gegeven aan het verzoek van ING om deze klacht met spoed te behandelen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.