Aanvullingen en verbeteringen

Cees Homan (66). Generaal-majoor der mariniers. Onderzoeker bij Clingendael, schrijft opiniestukken voor kranten, geeft les aan universiteiten en adviseert pensioenverzekeraar PGGM over het vermijden van beleggingen in de wapenindustrie (Binnenland, pagina 2, 10 mei)....

De ethisch adviseur laat weten dat PGGM beleggingen uitsluit in ondernemingen die betrokken zijn bij de productie en handel van wapens waarvan het gebruik leidt tot schending van fundamentele humanitaire rechten. Voorbeelden hiervan zijn chemische wapens en clusterbommen.

In het portret van het echtpaar Latuheru (Binnenland, pagina 3, 26 april) is een aantal onjuistheden geslopen. De man heet Rodrik Latuheru en niet Rodik Latheru. De gemeente die het echtpaar stichtte ging niet van 4 naar 150 leden, maar van 4 naar 15 leden. Daarbij is de man en niet de vrouw de dirigent van het koor. Beiden zijn niet separaat als vrijwilliger naar Nederland gekomen, maar als echtpaar.

Henna Mathura-Dewkinandan (Binnenland, pagina 3, 26 april) is voorzitter van Stichting Sarita voor alle vrouwen en niet van stichting Varitas. In de tekst werd gemeld dat zij secretaris is van de Hindoe Ouderen Bond, maar dat is vorig jaar gestopt.

‘De Rotterdamse Dansacademie (voor moderne dans) heeft nu samen met het Koninklijk Conservatorium (voor klassiek ballet) een voorstel opgesteld voor het ministerie van OCW om samen een toptalentinstituut voor muziek en dans te mogen beginnen’ (Kunstkatern, 30 april, pagina 10). Het gaat hier om een instituut in overdrachtelijke zin: beide instellingen gaan nauw samenwerken op het gebied van scouting, professionalisering van talentontwikkeling en imagoverbetering van de dansprofessie. Op het gebied van muziek zijn nog geen concrete initiatieven.

In het artikel werd gesteld dat voor kinderen geen vakopleiding klassiek ballet bestaat. Dat is onjuist. Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag heeft de accreditatie om kinderen van tien jaar aan een vakopleiding klassiek ballet te laten beginnen.

De tekening bij het artikel ‘Lusten die niet mogen’ (Hart en Ziel, voorpagina, 10 mei) is van Martyn F. Overweel en niet van Van Overweel.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden