Aanvullingen en verbeteringen

Noraly Beyer is niet geboren in Willemstad, Suriname (Leven, pagina 30, 11 maart), maar in Willemstad, Curaçao...

De brief met het kopje ‘Hersenverweking’ (Geachte redactie, pagina 11, 17 maart) is van Henk Roberts uit Nijmegen, terwijl de brief ‘Declareren’ is geschreven door L. M. van de Zwaal uit Rotterdam.

Bij de PvdA stellen Ronald Plasterk, Eberhard van der Laan, Jacqueline Cramer, Bert Koenders , Frans Timmermans en Sharon Dijksma zich wél verkiesbaar (Binnenland, pagina 3, 17 maart). Koenders is niet beschikbaar voor de Tweede Kamer.

In het artikel over kunstprijzen (Kunst, 17 maart, pagina 20) is een aantal onjuistheden geslopen. Zo heet de winnaar van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs niet Merel Boos, maar Merel Boers. Over architect Rem Koolhaas wordt gemeld dat hij in 2002 de Rotterdammer Oeuvreprijs kreeg: het was de oeuvreprijs van het BKVB.

Ten slotte is de prijs van het boek Dutch Heights, jaarboek kunst- en cultuurprijzen, niet 39,50 euro, maar 34,50 euro. De Engelse versie kost wel 39,50 euro.

Hij vindt het monetair beleid van de VS veel te ruim. ‘Op een gegeven moment bestond de helft van de hypotheken uit ‘ liar lones ’ (hypotheken waarbij de huizenkoper niet hoeft aan te geven wat zijn inkomen is, red.).’ (Binnenland, pagina 4, 17 maart). Bedoeld was liar loans, leugenaarsleningen.

Het bijschrift ‘Kostschool in Voorburg, 1950’ (Leven, 16 maart, pagina 22) klopt niet. Te zien is het katholieke jongensinternaat Katwijk de Breul in Zeist.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden