Aanvullingen en verbeteringen

Voorzitter jagersclub raakt overtuigd van beheersconcept Oostvaardersplassen (Binnenland, pagina 4, 4 maart). Gedoeld wordt op Vereniging Het Edelhert. Deze vereniging is geen jagersclub....

Jaimy: ‘Na school wil ik megatronica gaan studeren, dan kan ik het licht van het circus doen’ (Jong, pagina 18, 2 maart). De studie heet mechatronica en is een combinatie van elektrotechniek, meet- en regelkunde en werktuigbouwkunde.

Jans (58), die een contract voor twee seizoenen tekende, zal Heerenveen weer smoel moeten geven als bewaker van het langetermijnproces (Sport, pagina 26, 23 februari). Ron Jans is van 29 september 1958 en is dus 51 jaar.

‘Het begon vrijdagavond met de schokkend moderne oersoep (Le Chaos) die het Freiburger Barockorchester opdiende aan het begin van de suite Les éléments.’ (Kunst 22 februari, pagina 26). De stukken van barokcomponist Jean-Féry Rebel dragen de titels: Le Cahos en Les élémens.

Voor de verhoging van de lokale lasten in Leiden met 258 euro (Voorpagina, 25 februari) is een logische verklaring. De gemeente heeft in 2006 de ozb verlaagd om pas in 2007 ter compensatie de reinigingsheffing te verhogen. In 2006 was daardoor sprake van een tijdelijke verlaging.

In het artikel ‘Campagne voeren doe je zó’ (Leven, 25 februari, pagina 30) is gesuggereerd dat de campagnefilm van TrotsopNederland Tilburg is geproduceerd door Trots op Nederland. In werkelijkheid is de film gemaakt door de gemeente Tilburg.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden