Aanvullingen en verbeteringen

In het artikel over de EU en migranten (Voorpagina, 14 september) is ten onrechte gesteld dat eurocommissaris Frattini bepleit ‘20 miljoen immigranten van buiten de EU’ toe te laten....

Tijdens de verkiezingen bleek haar ‘duidelijke taal’ vruchten af te werpen: ze behaalde 620.555 stemmen. Kort daarop viel het kabinet omdat ze een tijdelijke uitzetstop voor asielzoekers weigerde (Binnenland, pagina 3, 14 september). Dat is niet juist: Het kabinet is niet gevallen nadat Verdonk had geweigerd een uitzetstop uit te voeren, wel was sprake van een crisis, omdat de VVD dreigde uit het kabinet te stappen. Daarop is besloten Verdonk een andere portefeuille te geven.

In het artikel over de versoepeling van het ontslagrecht (Economie, pagina 9, 14 september) is sprake van Evert Verhulst, hoogleraar arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. De hoogleraar heet: Evert Verhulp.

In het fotobijschrift bij het interview met de Easy Aloha’s (Kunstbijlage, 13 september, pagina 5) zijn de namen verwisseld. Links op de foto staat Gerard Janssen, rechts Bas Albers.

Affiche voor de Karl May Spelen van het Sächsische Gemeindeverband, in 1938 in het Zwitserse Rathen (Bijschrift, Kunstbijlage, pagina 17, 13 september). Rathen ligt niet in Zwitserland, maar in Sächsische Schweiz, een gebied in de voormalige DDR, ten zuidoosten van Dresden, in Duitsland dus.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden