Aanvullingen en verbeteringen

Op een pagina over de kredietcrisis (Economie, pagina 15, 20 september) wordt de vraag gesteld of de huidige crisis erger is dan die van ‘zwarte dinsdag’ in 1929....

Het Algemeen Meldpunt Kindermishandeling (Het Vervolg, pagina 36, 20 september) bestaat niet. Het AMK staat sinds 1998 voor: Advies en Meldpunten Kindermishandeling.

Van der Genugten, die vrijdag zijn afscheidsrede hield aan de Universiteit van Tilburg, spreekt van ‘een inconsistente uitspraak met dezelfde bedenkelijke argumentatie als bij blackjack’ (Binnenland, pagina 2, 20 september). De afscheidsrede is op vrijdag 26 september.

Ed Sinke heeft Rita Verdonk in Elsevier niet beschuldigd van ‘veel meer verzwegen giften’, zoals opgemaakt zou kunnen worden uit het stuk ‘Rita verzwijgt giften’ (Binnenland, 18 september, pagina 3). Sinke heeft alleen gesproken over een jurk en een ring.

De foto van Pipo de clown (Media, pagina 22, 17 september) is afkomstig van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

‘Dansgroep Krisztina de Châtel en Galili Dance gaan samen in een stadsgezelschap’ (Kunstbijlage, 18 september, pagina 15). Het betreft echter geen fusie maar een nieuw gezelschap dat los staat van de dansvoorziening in het noorden. NND/Galili Dance gaat in Groningen verder als Noord Nederlandse Dans. Dansgroep Krisztina de Châtel houdt op te bestaan. Itzik Galili, voorheen van Galili Dance, en De Châtel worden artistiek leider van het nieuwe gezelschap: Dansgroep Amsterdam. Danseres ‘Natalia Rodina’ heet Natalia Zinchenko.

Hoogleraar natuurkunde Carlo Beenakker moet niet als hoogleraar reclame maken voor een geloof in God, vindt de Leidse hoogleraar Jos van den Broek (Kennis 13 september, pagina 5). Het citaat ‘Of in Nature een Godsbewijs publiceren’ berust echter op een misverstand. Van den Broek zou zo’n bewijs juist graag tegemoet zien.

Droogte in Queensland. In de deelstaat in het noordwesten van Australië viel afgelopen weekend voor het eerst sinds lange tijd weer wat regen (Fotobijschrift, Buitenland, pagina 4, 18 september). Queensland ligt in het noordoosten van Australië.

De Canadese zeebioloog Daniel Pauly ziet nog het meest in het bekende MSC-keurmerk (Marine Stewardship Council ) van Unilever en het Wereldnatuurfonds (Kennis, pagina 1, 13 september). MSC is een onafhankelijke organisatie. Unilever en Wereldnatuurfonds zijn wel de oprichters van MSC geweest.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden