Aanvullingen en verbeteringen

De kop: ‘Forse uitval hbo door rekentoets pabo’ en de eerste zin: ‘Van de hbo-studenten die in 2006 met hun opleiding begonnen, is 38,7 procent uitgevallen’ (Binnenland, 2 oktober, pagina 2) zijn onjuist....

Aan de Open Universiteit schrijven docenten soms zelf delen van scripties van de studenten. Dat blijkt uit het keuringsrapport van universitaire psychologie-opleidingen, dat is opgesteld door het keuringsbedrijf Qanu (Voorpagina, 24 september). Die conclusie is te stellig. Letterlijk meldt het rapport: ‘De commissie werd er door een docent op gewezen, dat er een probleem is met het afstuderen van zeer zwakke studenten. Dit zou ertoe leiden dat docenten soms zelf voor deze studenten scriptiewerkzaamheden uitvoeren.’ Of die bewering klopt, is echter nog niet uitgezocht.

Het orkest dat bijdroeg aan het gitaarfestival Output (Kunst, 1 oktober, pagina 13) was niet Holland Symfonia maar de Radio Kamer Filharmonie. Het stuk van Fabio Nieder dat in première werd gebracht, schrijft geen bezetting voor van strijkorkest, maar van kamerorkest.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden