Aanvullingen en verbeteringen van 6 september

'Zilveren-medaillewinnaar' Mark Huizinga (fotobijschrift pagina 3, 2 september). Huizinga behaalde brons op de Olymische Spelen in Athene.

Op de Voorkant van 3 september zijn de bijschriften bij de portretten van rapper MC Complex en reggae-gospel-muzikant Smiley verwisseld.

De foto in Cicero van het naakt (3 september, pagina 22) is gemaakt door Edward Weston.

De cijfers voor de graphic over het prijsniveau van de Nederlandse supermarkten (economie, pagina 7, 2 september) werden niet verstrekt door AC Nielsen, maar door Laurus.

Somaliër mag blijven van 'EU-hof' (kop pagina 3, 2 september). Het gaat om het Europees Hof voor de Rechten van de mens.

Het fractieweekeinde van de VVD is verplaatst van Markelo in 'de achterhoek', naar Wassenaar (voorpagina, 3 september). Markelo ligt in Twente, Overijssel, de achterhoek ligt in Gelderland.

Scherpe sociale controle op meisjes en in het meest extreme geval 'cliterodectomie' (Cicero, pagina 26, 3 september). Het wegnemen van de clitoris heet clitoridectomie.

De kinderdagverblijven BIZZ Kids in Dordrecht hebben geprobeerd bij ziekte crècheleidsters van 'huis te laten komen' (binnenland, pagina 2, 3 september). Het omgekeerde is waar: de leidsters werden als oppas voor het zieke kind aan huis gebracht.

Als de sluizen de hoeveelheid water niet aankunnen, helpen de gemalen van Stavoren en Lemmer en lozen op het IJsselmeer. Zo gaat het al 'honderden jaren' (pagina 3, 28 augustus). Het gemaal bij Lemmer dateert van 1920, dat bij Stavoren is sinds 1966 in bedrijf.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden