Aanvullingen en verbeteringen van 13 augustus

Bram Peper die 'als coauteur' van het pamflet Tien over Rood de regenten er flink van langs gaf (economie, pagina 9, 13 augustus)....

De VS hebben '93 miljoen' inwoners, (sport, pagina 14, 13 augustus). Volgens gegevens van het ministerie van Buitenlandse Zaken hadden de VS in 2002 286,9 miljoen inwoners.

Uitgeverij 'Acclaim' heeft alle vertrouwen in Doom 3, (pagina 2, 13 augustus). Het computerspel wordt op de markt gebracht door de gamesuitgever Activision.

Wim van Helden wordt bij UWV directeur huisvesting en neemt deze post over van Pieter Cloo, 'die in februari gedwongen was te vertrekken', (pagina 7, 13 augustus). Pieter Cloo, lid van de raad van bestuur van uitkeringsinstituut UWV, is niet in februari opgestapt. Hij heeft toen wel de verantwoordelijkheid voor de huisvesting overgedragen.

De belangenorganisatie voor prostituees, De Rode Draad, wordt per 1 januari opgeheven omdat het kabinet dan de subsidie van '700 duizend euro' stopzet (pagina 2, 11 augustus). De organisatie krijgt geen 700 duizend euro, maar (omgerekend) ongeveer 700 duizend gulden subsidie: 200 duizend euro van VWS en Justitie en nog eens 100 duizend euro aan projectsubsidies.

Het vermoorde 'meisje' Nicky Verstappen wordt herdacht (pagina 2, 10 augustus). Nicky was een jongetje.

Pim Walenkamp is 'voorzitter' van het CDJA (forum, pagina 9, 6 augustus). Walenkamp is sinds mei geen voorzitter meer van het CDJA en schreef het opiniestuk bovendien op persoonlijke titel.

De zomercursus is een initiatief van Programma Uitzending Managers (PUM) (pagina 2, 11 augustus). PUM heet sinds 4 juni: PUM Nederlandse senior-experts.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden