Aantal steden viert dinsdagavond al Koninginnedag

RIJSWIJK (ANP) - Koninginnedag begint in verscheidene steden al dinsdagavond. In Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, en Arnhem wordt vooral feest gevierd met vooral veel optredens van artiesten. Utrecht staat vanaf 18.00 uur in het teken van de vrijmarkt.

In Amsterdam vinden vanaf 19.00 uur tientallen activiteiten plaats. Veel cafés zetten buitentaps neer en op diverse podia zijn optredens te zien.

De binnenstad van Den Haag staat in het teken van de 19e editie van de Haagse Koninginnenach. Op vier pleinen in de stad verrijzen grote poppodia, waar onder meer de bands Leaf, Claw Boys Claw, Voicst, De Jeugd Van Tegenwoordig en Zuco 103 optreden. De Grote Marktstraat heet voor een nacht Arrow Avenue. Op vier hoge torens improviseren studenten van het conservatorium in Den Haag op de 'absurd dansbare platen' die DJ Maestro vanuit zijn soundstation laat horen.

Openluchtdiscotheek

Door het hele centrum van Eindhoven staan dinsdagavond en woensdag feesten en optredens gepland die naar verwachting duizenden mensen naar de stad zullen trekken. De horecazaken op het Stratumseind trekken gezamenlijk op. In 56 kroegen wordt dezelfde muziek gedraaid en de straat verandert in een 'openluchtdiscotheek'.

Arnhem probeert de grote groep feestgangers die normaal gesproken naar de Randstad vertrekt vast te houden door een Oranjefeest van maar liefst drie dagen te organiseren. Door het hele stadscentrum staan tientallen podia.

In Utrecht begint de traditionele Vrijmarkt om 18.00 uur. De noordelijke binnenstad is dan het domein van bewoners en bezoekers die hun overtollige spullen willen verkopen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden