Aantal meldingen eergerelateerd geweld gestegen

Het aantal meldingen van eergerelateerd geweld in de regio Rotterdam is in de eerste helft van dit jaar sterk gestegen....

ANP

Bij alle meldingen was er daadwerkelijk sprake van eergerelateerd geweld, zoals eerwraak. De stijging is volgens de projectleider te danken aan een pilot-project van de gemeente Rotterdam. Sinds 1 januari werken gemeente, GGD, politie en hulpverleningsorganisaties nauw samen om kwesties rondom eerwraak meer in kaart te brengen en aan te pakken. Medewerkers zijn er speciaal voor opgeleid om gewelddadigheden die voortkomen uit geschonden eergevoel te herkennen. Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld fungeert als centraal meldpunt. De integrale samenwerking werpt volgens de projectleider nu al vruchten af. ‘Dit is nog maar een topje van de ijsberg’, verklaarde zij.

De Rotterdamse politie werkt in het project samen met de politie Haaglanden. Dat korps beschikt over een gespecialiseerde eenheid voor multi-etnisch politiewerk (MEP). In de regio Haaglanden tekenden politie, justitie en de Vereniging Federatie Opvang vorig jaar een convenant over de aanpak van eergerelateerd geweld daar.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden