Aanrecht

Staatssecretaris Phoa wil de emancipatie van de vrouw bevorderen (de Volkskrant, 28 februari). Zij zouden minder moeten gaan winkelen, wassen, strijken en minder zorgen voor de kinderen....

Tilburg P.A.F. Bakx

Maar verklaart een man zich bereid tot genoemde werkzaamheden, dan wordt prompt de kwaliteit en het tempo als zijnde beneden de maat veroordeeld. Tijd om zich in te werken krijgt hij niet. En neemt de vrouw het werk weer over. Wie moet er nu emanciperen? De vrouw of de man?

Door de week lopen vooral vrouwen in de supermarkt. Soms vergezeld door hun niets vermoedende echtgenoot die van een vrije dag geniet. Zorgvuldig kiest de vrouw de boodschappen, daarbij lettend op prijs en kwaliteit. Dan ineens verwijdert zich een argeloze man van het winkelwagentje, pakt resoluut uit de schappen een artikel van zijn keuze en deponeert dat in het wagentje. Als door een bliksem getroffen vist de vrouw het artikel uit het wagentje, onderwerpt het met een snelle blik aan een controle om daarna haar liefhebbende man te gebieden het artikel terug te leggen. Overdonderd geeft de man gevolg aan haar bevel. En blijft de volgende keer wijselijk thuis.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden