Aannemen van zij-instromers en allochtonen cruciaal

De zorgsector is met een personeelsbestand van 1,2 miljoen één van de grootste werkgevers van Nederland. Toch ontstaat er in de nabije toekomst een tekort aan personeel in de zorg. De vergrijzing is de belangrijkste oorzaak, daardoor neemt de zorgvraag toe, terwijl de beroepsbevolking kleiner wordt. Wie zorgt er dan voor de ouderen van de toekomst?

Redactie
© getty Beeld
© getty

Zorginstellingen zijn zelf verantwoordelijk voor hun personeelsbeleid. Hierbij is de grootste winst te behalen bij specifieke doelgroepen zoals zij-instromers uit andere sectoren en allochtonen, zo blijkt uit het rapport 'Werken in de Zorg' dat tijdens de bijeenkomst door hoofdonderzoeker David Ikkersheim van Plexus gepresenteerd wordt.

Zorginstellingen moeten daarom alles op alles zetten om allochtonen en zij-instromers te interesseren voor de zorg. Deze 'groeigroepen' kunnen namelijk een deel van het tekort aan personeel opvangen.

Naast het vergroten van de instroom is het van belang dat instellingen hun personeel behouden. Werkgevers kunnen personeel aan zich binden door aandacht te besteden aan de persoonlijke ontwikkeling van werknemers en hen bijvoorbeeld de mogelijkheid tot (bij)scholing en zelfroosteren te bieden. Daarnaast is zinvol werk cruciaal; dus minder administratieve rompslomp en meer tijd voor de cliënt. Als aan deze voorwaarde wordt voldaan is het mogelijk om tegelijkertijd de productiviteit te verhogen en het werk aantrekkelijker te maken. (Tekst redactie, foto getty)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden