Aanhouding vanwege vlotongeval

Eén van de twee eigenaren van Sportwijzer, de organisator van vlottochten op de Berkel in de Achterhoek, is donderdag opgepakt....

Sportwijzer heeft mogelijk te weinig rekening gehouden met de veiligheid van de deelnemers aan de tocht op 30 september. Hierbij kwamen twee vrouwen om het leven.

Deze medewerksters van het Kruidvatfiliaal uit Winterswijk stortten met zestien collega’s bij een stuw in de Berkel anderhalve meter naar beneden.

De overlevenden lieten vorige week weten dat de begeleider hun niet had geïnstrueerd voor de stuw van het vlot te stappen.

De politie onderzoekt nu of Sportwijzer, dat de verantwoording draagt voor de tochten, de veiligheidsaspecten wel voldoende in acht heeft genomen. Eerder verhoorde de politie de tweede eigenaar en de begeleider van die dag, een CIOS-student.

Deze twee personen zitten niet in voorarrest. Gezien de ernst van het ongeluk, en in het belang van het onderzoek, wordt de 39-jarige Eiberger wel in hechtenis gehouden.

De politie laat weten naast deze drie geen andere verdachten te hebben verhoord. Of het Openbaar Ministerie tot strafvervolging overgaat, is pas duidelijk bij de afronding van het ‘omvangrijke’ onderzoek.

Sportwijzer instrueert naar eigen zeggen de opvarenden van de vlotten altijd uit te stappen bij stuwen, het vlot op de kant te tillen en voorbij het stuw te water te laten. De klant bepaalt of er zwemvesten of een begeleider meegaan.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden