Aandeelhouders SNS afhankelijk van rechter

Aandeelhouders van SNS Reaal zijn voor een eventuele compensatie voor de nationalisering van de bank en verzekeraar afhankelijk van het oordeel van de ondernemingskamer. Als het aan het ministerie van Financiën ligt krijgen de beleggers niets.

null Beeld anp
Beeld anp

In zijn onteigeningsbesluit stelde minister Jeroen Dijsselbloem vrijdag dat de compensatie voor aandeelhouders op 0 euro moet worden gesteld. Hij voegde eraan toe dat hij zo snel mogelijk met een officieel aanbod tot schadeloosstelling zal komen. Vervolgens wordt de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam gevraagd de schadeloosstelling definitief vast te stellen.

Beroep
Als aandeelhouders bezwaren hebben tegen het aanbod van de minister moeten zij zich eveneens tot de ondernemingskamer richten. De Stichting Beheer SNS Reaal beraadt zich nog over een beroep. Eerder op de dag liet de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) weten dat het overweegt twee juridische procedures aan te spannen.

Door de nationalisatie zijn alle aandelen SNS onteigend. Donderdag waren zij bij het sluiten van de beurshandel nog 0,84 euro per stuk waard.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden