Aandeelhouders keuren jaarrekening Elevator af

De aandeelhouders van de NV Nederlansche Elevator Beleggingsmaatschappij hebben de jaarrekening over 1995 verworpen. Het komt in Nederland zeer zelden voor dat de algemene vergadering van aandeelhouders dat doet....

Van onze verslaggever

BREDA

De raad van beheer bestaat uit één persoon, voorzitter G. Dohmen. Volgens secretaris R. Schilperoort van Elevator bevindt Dohmen zich momenteel 'ergens in het buitenland'. Schilperoort zegt niet te weten waarom de aandeelhouders de jaarrekening van de beleggingsmaatschappij hebben verworpen.

Elevator lijdt de laatste jaren flink verlies. In 1992 werd voor het laatst een mager winstje van negenduizend gulden gepresenteerd. Sindsdien gebruikt de beleggingsmaatschappij uitsluitend rode inkt voor de jaarverslagen. In 1995 is een verlies geleden van 212 duizend gulden. In 1994 verloor Elevator 83 duizend gulden en het jaar daarvoor draaide het beursfonds 61 duizend gulden negatief.

Elevator is een houdstermaatschappij van de aandelen HES-Beheer, dat op zijn beurt de moeder is van European Bulk Services (EBS), een graanoverslagbedrijf in de Rotterdamse haven.

Het gaat de laatste tijd slecht met EBS. Vorig jaar november schrapte de directie van het overslagbedrijf 160 arbeidsplaatsen; momenteel werken zo'n 650 mensen bij EBS. EBS ontstond begin jaren negentig uit de vroegere Graan Elevator Maatschappij.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden