aanbevolen

Syriana (Stephen Gaghan). Gelaagde, gitzwarte thriller over de kapitalistische, amorele aan olie verslaafde westerse wereld, waarin mensen slechts pionnen zijn....

Tsotsi (Gavin Hood). Indringend portret van een negentienjarige, zwartecrimineel, die opgroeide in een rioleringsbuis op een braakliggend terreinbij Johannesburg. Bekroond met de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Good Night, and Good Luck (George Clooney). Ode aan de Amerikaanseanchorman Edward R. Murray, die aan het begin van de jaren vijftig in hetgeweer kwam tegen senator Joseph McCarthy en diens heksenjacht opvermeendecommunisten. De verwijzingen naar het Amerika van George Bush zijn talrijk.

Caché (Michael Haneke). Georges, een tv-presentator, vindt op een dageen videobrief bij de post. Daaruit blijkt dat zijn gangen nauwlettendworden gevolgd. Het is het begin van een zoektocht die grote thema'saanroert zonder ze te benoemen.Brokeback Mountain (Ang Lee). Regisseur AngLee speelt met de conventies van de western in zijn film over de geheimeliefdesrelatie van twee stoere kerels uit Wyoming. Peilloos verdriet enonvervulde verlangens worden tastbaar.Georges, een tv-presentator, vindtop een dag een videobrief bij de post. Daaruit blijkt dat zijn gangennauwlettend worden gevolgd. Het is het begin van een zoektocht die grotethema's aanroert zonder ze te benoemen.

Brokeback Mountain (Ang Lee). Regisseur Ang Lee speelt met de conventiesvan de western in zijn film over de geheime liefdesrelatie van twee stoerekerels uit Wyoming. Peilloos verdriet en onvervulde verlangens wordentastbaar.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden