'Aanbevelingen jeugdzorg zijn niet opgepakt'

De provincie Noord-Holland heeft in 2010 aanbevelingen uit een onderzoek over de wachtlijsten in de jeugdzorg nauwelijks opgepakt. Dat heeft de Randstedelijke Rekenkamer vandaag gemeld.

ANP/Redactie
© ANP Beeld
© ANP

De Rekenkamer gaf begin vorig jaar een rapport uit over de wachtlijsten in de jeugdzorg in de Randstadprovincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht. Volgens de Randstedelijke Rekenkamer heeft Noord-Holland daarna vooral geld gestoken in informatie die voor een deel al beschikbaar was.

Gevoelige informatie
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland besloten in maart vorig jaar 1,6 miljoen euro uit te trekken voor de ontwikkeling van een informatiesysteem voor de jeugdzorg. Daarvoor werd een extern bureau ingeschakeld, waaraan jeugdzorginstellingen gevoelige informatie gaven. Volgens de Randstedelijke Rekenkamer was dit in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens.

GS van Noord-Holland hebben aangegeven dat zij de aanbevelingen uit het eerdere rapport serieus nemen en alsnog zullen uitvoeren.
De Noord-Hollandse gedeputeerde voor jeugdzorg Elvira Sweet zegt in een reactie dat de kritiek van de Rekenkamer terecht is.

Kwaliteit
'We hebben ervan geleerd. De kwaliteit van de jeugdzorg mag niet in gevaar komen. Dat is gelukkig ook nog niet gebeurd en dat mag ook niet gebeuren. De Rekenkamer vindt onze managementinformatie niet doeltreffend en niet betrouwbaar.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden