Aan Vriendin hebben we menig showbizznieuwtje te danken

De vrouwen in Vriendin dragen kleding van C&A en gaan naar Center Parcs op vakantie. Met de beste wensen van Robert ten Brink.

Paul Onkenhout
null Beeld
Beeld

Aan 'het leukste vrouwenweekblad', Vriendin dus, hebben we al menig showbizznieuwtje te danken, bijvoorbeeld de onthulling dat tv-presentator (en propagandist voor gezonde voeding) Wilfred Genee soms een boterham met pindakaas eet, in het weekeinde.

De malle website mediacourant is een trouwe lezer en weet hier wel raad mee. Via deze omweg vernamen we ook al dat Robert ten Brink naar eigen zeggen de fysieke gesteldheid heeft van een 45-jarige en dat Frits Wester er niet over piekert zich in te laten spuiten met botox.

Ten Brink vindt het trouwens moeilijk om thuis een alles-in-één-pakket te installeren. Dat zijn naam twee keer wordt genoemd is geen toeval. Ten Brink is columnist van Vriendin. In het eerste nummer van het jaar vertelt hij dat zijn kleinzoon Willem (4,5) in zijn klas rondbazuint dat opa voor FC Barcelona voetbalt en een paar keer per week heen en weer vliegt voor trainingen. Hij heeft geen idee hoe zijn kleinzoon tot deze 'vriendelijke leugen is gekomen'. Ook wenst hij iedereen heel veel moois in 2017.

Vriendin is groot, met een oplage van ruim honderdduizend, en goedkoop, slechts 2,40 euro. De sfeer is monter, de inhoud een tikje voorspelbaar. In de filterbubbel van de bladjury is het blad een vreemde eend in de bijt, maar dat is geen bezwaar. Vriendin doet waar het goed in is.

Dus zien we een handjevol mensen die we van televisie kennen, zeer betaalbare mode (de modellen dragen onder meer kleding van C&A, H&M en Primark), reportages, gesponsorde reistips (Vriendin gaat gewoon lekker naar Center Parcs), gezondheidsvraagstukken en een horoscoop. En géén geroddel.

Bijna vanzelfsprekend (januari!) is er aandacht voor afvallen en worden tips gegeven om voor altijd jong te blijven. 'Een beetje...', staat er ter relativering bij, een knipoog waar menig vrouwenblad iets van kan leren.

En dan zijn er portretten van vrouwen, 'dubbelgangers van beroemdheden'. Die beroemdheden zijn Brigitte Kaandorp, Katja Schuurman, Meryl Streep en zangeres Do. Eerlijk gezegd zijn de gelijkenissen niet erg groot. De lookalike van Do liep de zangeres ooit tegen het lijf. Ze wist meteen genoeg: 'Toen de deuren opengingen, moest ik lachen: ik leek voor geen meter op haar!'

Spannend wordt het in een verhaal over twee vrouwen die, zonder dat ze het van elkaar wisten, dezelfde man/collega beminden. Samen nemen ze wraak. We zeggen niet hoe.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden